Kommunikationskonsulent som brænder for fagforeningsarbejde og politisk kommunikation

Har du erfaring med og solidt kendskab til forskellige kommunikationsformer, herunder sociale medier, hjemmeside og video/lyd? Kan du fortælle gode historier og vigtige budskaber på fejlfrit dansk? Kan du give politisk sparring? Har du et godt blik for strategi, er helhedsorienteret i din tankegang og har interesse for fagforeningsarbejde, politisk kommunikation og folkeskolen?

Så er det dig, vi søger.

I Københavns Lærerforening, KLF, som er en del af Danmarks Lærerforening, ønsker vi at sætte dagsordenen, når det handler om folkeskolen i København. Vi søger en kommunikationskonsulent, som er politisk og strategisk tænkende og kan arbejde med en bred vifte af forskellige medier.

Vi er et ”lille hus” med høje ambitioner, og opgaverne med kommunikation i KLF spænder vidt og bredt. Opgaverne kan være komplekse, så det er vigtigt, du kan tænke kreativt og samarbejde med flere fagligheder og være i et tæt samarbejde med vores anden erfarne og dygtige kommunikationskonsulent.

Vi har mange opgaver, hvor vi arbejder langsigtet med fokus på det strategiske arbejde, men du skal også være indstillet på en hverdag, der er fyldt med pludseligt opståede opgaver, der skal håndteres kreativt, så det fremmer sagen for foreningens medlemmer. Du skal kunne planlægge udadvendte aktiviteter som for eksempel et skolebesøg med formandskabet.

Du bliver en del af vores sekretariat, og du skal direkte bistå formandskabet i en ofte travl hverdag med at formidle væsentlige politiske budskaber, der er med til at sikre gode løn- og arbejdsvilkår for foreningens 5.800 medlemmer.

Du vil i en mindre del af ansættelsen blive tilknyttet Københavns Lærerforenings Kolonier, hvor du dels skal kommunikere koloniernes og Gabriel Jensens Ferieudflugters arbejde, ikke mindst på deres hjemmeside og sociale medier samt bistå med at udarbejde foldere og diverse promoveringsmateriale.

Stillingen er på fuldtid med opgaveløsning fordelt 80/20 imellem Københavns Lærerforening og Københavns Lærerforenings Kolonier.

Dine primære arbejdsopgaver er at:

 • udvikle en kommunikationsstrategi, designguide, årsplaner og kommunikationsplaner
 • producere indhold (tekst, video, lyd, grafik, billeder) til blandt andet hjemmeside, sociale medier og trykte materialer
 • skrive tekster og nyhedsartikler på et højt fagligt niveau
 • udvikle formandens nyhedsbreve
 • gennemføre kampagner i forbindelse med særlige politiske indsatser

Hvem er du?

Du er kommunikationsuddannet (cand.comm., journalist eller lignende) og har min. tre-fem års erfaring fra en lignende stilling, gerne en politisk ledet organisation.

Herudover lægger vi vægt på, at du:

 • har bred erfaring med kommunikationsarbejde (tekst, video, lyd, grafik, billeder)
 • kan varetage strategisk politisk kommunikation på et højt niveau
 • kan samarbejde med mange forskellige fagligheder
 • har kendskab og forståelse for det kommunalpolitiske system. Herunder beslutningsprocesser og hvad det vil sige at arbejde i en politisk organisation
 • arbejder selvstændigt med eget ansvarsområde, hurtigt kan sætte dig ind i komplicerede sager og komme med bud på handlemuligheder

Vi tilbyder

 • en arbejdsplads på Frederiksberg med attraktive ansættelsesvilkår, fokus på et sundt arbejdsmiljø og en kerneopgave, der giver mening
 • en stilling, hvor du er tæt på det politiske arbejde i formandskabet, og du vil opleve, at der ikke er langt fra beslutning til handling
 • ambitiøse, arbejdsomme og fagligt dygtige kolleger
 • indflydelse og mulighed for at være med til at udvikle KLF
 • mange opgaver at tage fat på i en hektisk hverdag, hvor vi også har det sjovt

Vilkår

Løn- og ansættelsesvilkår sker i henhold til den lokale aftale om løn- og arbejdsvilkår for konsulenter. Stillingen er uden øvre arbejdstid. I ansættelsen indgår en arbejdsgiverbetalt pensionsordning på 18 %. Vi har 6 ugers ferie.

Ansættelsesproces

Send din ansøgning og CV senest torsdag 18. april 2024 kl. 12.00 via Jobindex.

Vi holder samtaler mandag d. 22. april med henblik på ansættelse 1. juni 2024.

Vil du vide mere?

Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte sekretariatschef Jannick Stærmose Mortensen på tlf.: 27 11 55 45 eller mail: jamo@dlf.org.