Udsyn i en foranderlig verden – hvordan forstår vi 2023?

Vi lever i en omskiftelig tid, hvilken betydning har det for vores arbejdsliv og privatliv, når verden forandres, og hvordan agerer vi i forhold til det? Hvordan skal verdenen forstås og begribes i 2023?

VI har inviteret:

• Livsstilsekspert samt vært fra TV og podcast Anne Glad

• Forskningslektor Roger Buch

• Forfatter Katrine Marie Guldager

Forbruger- og livsstilsekspert Anne Glad kommer i sit oplæg ”Nye trends og forbrugerfakta” ind på hvilke trends, vi skal holde øje med og hvordan det påvirker vores dagligdag. De sidste år har været præget af kriser, og det har påvirket danskernes forbrug. Hvad er det, der ryger i kurven og hvorfor køber vi de varer, vi gør? Anne Glad lever af at undersøge folks levevis og ved hjælp af de mange data, kan hun sige noget om danskernes hverdag.

Forskningslektor i samfundsvidenskab Roger Buch vil i sit oplæg komme med analyser og bud på, hvordan de forskellige kriser påvirker velfærdssamfundet, herunder vores arbejdssituation. Kriserne står i kø: pandemi, krig i Ukraine, eksplosion i inflation og arbejdskraftmangel. Årtiers besparelser og effektiviseringer angriber efterhånden kernen i velfærdssamfundet, hertil klimakrise og klimatilpasning – kan det hele hænge sammen? De aktuelle kommunale løsninger er besparelser, fusioner, frivillighed og borgernes selvhjælp. Men der skal også noget andet til for at klare kriserne. Roger Buch giver sine løsninger og lægger op til spørgsmål og debat.

Forfatter Katrine Marie Guldager har med sit omfattende og omfavnende forfatterskab vist, at hun mestrer mange forskellige genrer. Hun skriver digte, romaner, noveller, børnebøger mv. Hun er ofte optaget af individet overfor fællesskabet og skriver om det moderne menneskes travlhed med de konsekvenser, det ofte kan have. Katrine Marie Guldager er højaktuel i 2023 med sin nye roman ’Birgithe med th’ om en skolelærer, der er ved at miste fodfæstet midt i livet. En roman om vrede og om at gøre det rigtige, som mange lærere nok vil kunne genkende elementer fra. Måske byder oplægget på en højtlæsning herfra.

Derudover vil medlemmer af bestyrelsen som vanligt sørge for en opdatering på, hvad der rører sig i KLF.

Vi glæder os til at se jer.

Tidspunkter: Fra fredag 17. marts kl.15.00 til lørdag 18. marts 2023 kl. ca. 12.00 - med efterfølgende frokost.

Sted: Sinatur Hotel Frederiksdal, Frederiksdalsvej 360, 2800 Kgs. Lyngby

Transport: Skal man selv sørge for.

Tilmelding: KLF’s hjemmeside senest 19. februar 2023. Tilmeldingen er bindende, og udeblivelse kan medføre opkrævning af kursets kostpris.

Meddelelse om optagelse forventes udsendt i uge 9 2023.

Kurset er med overnatning og forplejning. Foreningen råder over et fast antal værelser. HVIS du/I har mulighed for at dele værelse med en kollega, så skriv det endelig på ved tilmeldingen. Og aftal det med din kollega på forhånd, så I begge anfører hinandens navne på tilmeldingen. Hvis du ikke kan sove/bo på værelse med en kollega, så tilmelder du dig selvfølgelig også.