Udskolingsklasser i de københavnske folkeskoler kan nu få undervisningsforløb på Naturcenter Amager Strand. Der er 100 gratis forløb, og tilbuddet gælder resten af året. Det er forløb, der kan opgives til skolernes afgangsprøve.

Normalt er det kun indskolingsklasser, børnehaver og vuggestuer, der får undervisning på Naturcenter Amager Strand.

Men resten af året kan også udskolingsklasser få undervisning ved østkysten af Amager. For med støtte fra Børne- og Undervisningsministeriet udbyder centeret 100 gratis undervisningsforløb i de sidste måneder af 2020. 

I folkeskolen skal eleverne gennemføre seks fællesfaglige forløb om et naturfagligt tema. Fire af disse skal opgives til afgangsprøven. Naturcenteret tilbyder to forskellige forløb, som altså kan opgives til prøven. Det er inde for områderne ‘Produktion med bæredygtig udnyttelse af naturgrundlaget’ og ‘Den enkelte og samfundets udledning af stoffer’. 

“Vi kommer ud på skolen og introducerer forløbet. Derefter er der feltarbejde ude ved naturcenteret, hvor der altid er 2-3 undervisere pr. klasse for at sikre, at eleverne får noget brugbar data med hjem,” siger Thomas Ziegler Larsen, der er daglig leder af Naturcenter Amager Strand.

Afgangsprøven er stadig den samme

Folkeskolen har været ramt af utallige ændringer og aflysninger siden udbruddet af coronavirus, men der er stadig de samme krav til afgangsprøven. Det har været en svær tid at undervise i for mange lærere – både fordi skolerne var lukket i foråret, og fordi meget undervisning er besværliggjort på grund af restriktioner.

“Vi har brugt mange år på at sige, at det er vigtigt med åben skole. Det praktiske i naturfagene er jo stadig vigtigt, selv om der er corona. Og nu har vi plads til endnu flere børn, fordi udskolingen kan komme herud,” siger Ziegler Thomas Larsen.

De to forløb til udskolingsklasserne hedder ‘Laguneproblematik’, hvor eleverne skal undersøge alger i lagunen på Amager Strand og ‘Tang og Muslinger’, der handler om bæredygtig fødevareproduktion ved dyrkning af tang og muslinger.

Desuden tilbyder naturcenteret også enkeltfaglige forløb til 7. og 8. klasser i biologi og geografi.

Man kan booke forløbene på skoletjenesten.dk

Forløbet ‘Laguneproblematik’ til udskolingen

Forløbet ‘Tang og muslinger’ til udskolingen

Og de to forløb til 7. og 8. klasse findes her:

https://skoletjenesten.dk/tilbud/geografens-arbejdsmetode-enkeltfagligt-forloeb

https://skoletjenesten.dk/tilbud/biologens-arbejdsmetode-enkeltfagligt-forloeb

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.