Efter påske kan elever fra femte klasse og op komme i skole hver anden uge. Der opfordres stadig til at arrangere udendørsundervisning. Her er en række ideer til udeundervisning, som Skoletjenesten tilbyder.

Eleverne i de større klasser må komme fysisk i skole hver anden uge efter påske. I de uger hvor eleverne møder ind fysisk, skal lærerne overveje, om dele af undervisningen kan ske udendørs. Det skriver Børne- og Ungdomsforvaltningen i den seneste udmelding om genåbningen.

En del af den udendørs undervisning kunne for eksempel foregår ved at tage ud af huset. Her har skoletjenesten.dk en lang række tilbud. Og som noget nyt kan man nu søge specifikt på undervisningsforløb, der foregår udenfor.

”I hele landet er der eksterne læringsmiljøer, som tilbyder undervisningsforløb udendørs. Her er rigelig plads, trygge rammer og gode muligheder for varieret undervisning. Eksterne læringsmiljøer tilbyder en god ramme for læring og fællesskab, og med de mange gennemprøvede udendørs forløb kan vi imødekomme et aktuelt behov hos lærerne,” siger Claus Poulsen, leder af Skoletjenesten.

Der er 145 tilbud om udendørs undervisningsforløb i hele landet. 20 af dem er i København og på Frederiksberg og henvendt til 5. klassetrin og opefter. Her er de:


Københavns Zoo: Levesteder
Gennem effekter og håndtering af levende dyr, introduceres eleverne til Norden, savannen og regnskoven som levesteder.
Pris: Gratis

Mindelunden: Modstandsbevægelsen
Tag din klasse med ud og mærk historien i Mindelundens autentiske rammer. Forløbet er udviklet til 7.-10. klasse og varer 2 timer.
Pris: Gratis

Dansk Arkitekturcenter: Mærk arkitekturen
Hvordan bruger vi vores sanser, når arkitektur skal opleves? Byvandringen giver dine elever redskaber til at forstå den arkitektur, de omgås hver dag, og som er rammen om deres liv.
Pris: 700 kroner

Byvandring med Gadens Stemmer i København
Klassen får 1,5 time i selskab med en socialt udsat, som har prøvet at være hjemløs, stofmisbruger eller på anden måde på kanten af vores samfund. På byvandringen fortæller guiderne deres livshistorie og viser lokationer, som har haft betydning for dem. Byens rum skaber en helt særlig kulisse for formidling. Alle sanserne er med, når guiderne fortæller og viser, hvor de fandt ly for natten, eller hvor de tog et fix. 
Pris: 2499 kroner

Kastrup Fort: Regn med krig
"Regn med krig" er et læringsspil, dvs. at forløbets faglige mål er integreret med spillets mål. For at spille og vinde spillet skal eleverne tilegne sig og bruge viden om matematik, historie og befæstningen.
Pris: 600 kroner

Naturcenter Amager Strand: Undersøg livet på lavt vand
”Undersøg livet på lavt vand - lån en grejkasse” er et anderledes undervisningstilbud, hvor lærer og elever arbejder på egen hånd.
Pris: Gratis

Anemoneteatret: Udendørs improvisation og bevægelse
En udendørs workshop med fokus på trivsel, fællesskab og samarbejde. Vi laver sjove og lærerige øvelser, der sætter fokus på improvisation og at sige JA til sig selv og hinandens ideer.
Pris: 1800 kroner

KØS Museum: Den usynlige by med Gordon Matta-Clark
Tag eleverne med på foto-opdagelse på Refshaleøen med inspiration fra kunstneren Gordon Matta-Clark.
Pris: Gratis

Landbrug og Fødevarer: Hvor kommer maden fra?
Den viden kan dine elever røre, gøre, dufte og smage sig til på et gårdbesøg. Over hele landet åbner landmænd deres stalddøre, så skoleelever kan komme helt tæt på dyrene og opleve, hvor maden kommer fra.
Pris: Gratis

Thorvaldsens Museum: Lynkursus i proportionstegning
Ansigtets proportioner er forholdet mellem øjne, næse, mund, ører og hovedform. Vi viser dig, hvordan du får styr på proportionerne – trin for trin.
Pris: Gratis

Mellemfolkeligt samvirke: Alternativ Byvandring på Nørrebro - 8., 9. og 10. klasse
Tag klassen på tur rundt i Nørrebros alternative byrum. Giv dine elever mulighed for at komme udenfor, opleve Nørrebro og bruge byen som et aktivt læringsrum. Vores interaktive byvandring sender eleverne på en alternativ tur gennem Nørrebros mangfoldige miljø, hvor de i mindre grupper løser opgaver om områdets historie og udvikling.
Pris: 2500 kroner

Arbejdermusset: Byvandring – Slaget på fælleden
Nørrebro danner rammen om en dilemmabaseret byvandring, hvor eleverne gennem historiske identiteter stifter bekendtskab med de sociale, politiske og økonomiske forhold på industrialiseringens Nørrebro.
Pris: 700 kroner

København Zoo: Undervisning i ZOO på egen hånd, 3.-6. klasse
Quizzer, arbejdsark og andre materialer.
Pris: Gratis

København Zoo: Undervisning i ZOO på egen hånd, 7.-10. klasse
Arbejdsark og materialer
Pris: Gratis

København Zoo: Opdag pandaerne på egen hånd
En række arbejdsark, som vi håber kan være med til at indføre jer i pandaens verden.
Pris: Gratis

København Zoo: FN’s verdensmål i ZOO
Med udgangspunkt i en naturfaglig viden om at dyr og dets habitat gør vi FN’s verdensmål helt konkrete ved at anvende dem problemløsende.
Pris: 900 kroner

København Zoo: Evolution og tilpasning
Forløbet giver eleverne indsigt i evolutionsteorien gennem praktiske øvelser med levende dyr som omdrejningspunkt.
Pris: Gratis

Thorvaldsens Museum: Fortællinger om københavnerdrengen Bertel
Kom med på opdagelse i Københavns gamle gader, og hør fortællinger om københavnerdrengen Bertel. Fiktion og fakta vikles ind i hinanden, når vi dykker ned i historien og forestiller os, hvordan det var at være barn i slutningen af 1700-tallets København set med den lille Bertels øjne.
Pris: Gratis

Naturcenter Amager Strand: Undersøg sten på stranden
"Undersøg sten på stranden" er et anderledes undervisningstilbud, hvor lærer og elever arbejder på egen hånd.
Pris: Gratis

Naturcenter Amager Strand: Undersøg kriblekrabledyr
”Undersøg strandens krible-krabledyr – lån en grejkasse” er et anderledes undervisningstilbud, hvor lærer og elever arbejder på egen hånd.
Pris: Gratis

Der er 58 tilbud på udendørs undervisningsforløb, hvis man strækker sin geografik til Region Hovedstaden. Gå selv på opdagelse på skoletjenesten.dk og brug søgekriterierne i højre side. Vælg fx Udendørs Forløb i “Emne”.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.