Matematik med mælkekartoner, computerstyrede robotter og øgler i klasselokalet. På Danmarks Læringsfestival kan skoler hente masser af inspiration til undervisningen – både fra virksomheder og fra hinanden.

I to dage summede Bella Centeret af liv, da tusindvis af besøgende undervisere gik på opdagelse blandt de flere end 200 udstillere. I standene var der alt om de nyeste digitale og analoge læremidler, og mange skoler og institutioner havde stande, hvor de delte gode erfaringer fra deres projekter til inspiration for de besøgende.

Samtidig var der et fyldt program af konferencer og foredrag opdelt på grundskole, ungdomsuddannelser, voksenuddannelser og ledelse. Udbuddet var så mangfoldigt og fagligt relevant, at de besøgende udviste stor tilfredshed – og samtidig skuffelse over, at man ikke kunne være to steder på én gang. 

Radio Randersgades Skole

De københavnske skoler var repræsenteret på to stande. Randersgades Skole havde i samarbejde med Microsoft indrettet et lydstudie i Bella Centeret, hvor de optog Radio Randersgades Skole. Til daglig arbejder de to fremmødte lærere, Julie Svensson og Thomas Rieks, med lydmedier i skolens pædagogiske center, og de var taget med på Læringsfestivallen for at dele deres gode erfaringer om at få eleverne til at arbejde med lyd. 

Skolen har indrettet et lille lokale på skolen som lydstudie, og her kan eleverne så indtale små lydklip, som bliver udsendt på skolens net. Det kan for eksempel være en opgave i naturfag, som de afleverer som lydklip i stedet for på skrift. Thomas Rieks er også skolens it-vejleder, og hver torsdag er hele dagen afsat, så han kan hjælpe eleverne med deres lyd- og videoproduktioner i det pædagogiske center. Og det er en vigtig erfaring, mener han. 

”Det er virkelig en fordel at have en hel dag til fordybelse, så teknikken kører problemfrit, og det er muligt 100 procent at hjælpe eleverne, så de kun skal koncentrere sig om indholdet,” fortæller han. 

Øgler i klasselokalet

Utterslev Skole havde på deres stand medbragt slanger, skægagamer og mange andre eksotiske dyr fra deres naturfaglige linje. Til daglig bor dyrene i skolens “Darwin” klasseværelse, som er fyldt med alle slags dyr. Det er eleverne fra 6. klasse, som har til opgave at passe dyrene. Og i skoleferierne får dyrepasserne udleveret en nøgle til skolens naturfaglige område, så de kan fodre dyrene og gøre rent i burene.

Med på læringsfestivallen var i alt 15 elever fra skolen, som på skift passede dyrene og sørgede for at forklare projektet til de besøgende, fortalte skolepædagog Kim Rasmussen.

Både Randersgades Skole og Utterslev Skole kunne deltage i festivallen uden at belaste skolens budget, for Lærerstandens Brandforsikring havde betalt for deres stande i Bella Centeret. 

Flot fremmøde trods travlhed

Lisbeth Kjær er en af arrangørerne fra CFU. Hun fortæller, at de har haft kontakt med mange kommuner om at deltage, men at der har ikke været så mange besøgende i år som forventet – formodentlig fordi skolerne har travlt med folkeskolereformen, mener hun. Men næste år ser det – forhåbentlig – anderledes ud:

”Vi var meget spændt på deltagelsen i år, og heldigvis blev vi positivt overraskede over, at der trods skolernes udfordringer alligevel deltog nogenlunde samme antal som i 2014. Men vi regner helt sikkert med at komme over 6.000 deltagere i 2016, hvis der ikke sker større ændringer i løbet af det næste år,” siger Lisbeth Kjær. 

 

Lydklip og video Radio Randersgade: http://penalnet.dk/randersgade/

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.