Nu er det slut med lange mørke gange skamferet af fyrre års slitage og manglende vedligeholdelse. Dyvekeskolen er som genopstået efter en gennemgribende renovering, der samtidig har taget højde for tidens nye pædagogiske og faglige udfordringer. De fysiske ændringer medtænker nutidens behov for fleksible holdstørrelser og lokalemæssig sammenhæng mellem beslægtede fag, der lægger op til tværfagligt arbejde.
I gangene dukker der pludselig små gruppenicher op i muntre farver og sjove former. De helt nyindrettede faglokaler er rummelige og meget indbydende, og skolens vidtstrakte udearealer er udviklet til undervisningsområder, hvor leg og bevægelse kan folde sig ud og blive en del af undervisningen. Målet har været at opgradere skolens 70er-look til et tidssvarende og fremsynet læringsmiljø med fokus på aktivitet, trivsel og variation.
Vi var forudseende
Ved genindvielsen af skolen erklærede skoleleder Lisbeth Palm Olesen sig ovenud glad og tilfreds med resultatet, der skal gøre Dyvekeskolen til et centrum for læring og aktivitet i hele lokalområdet. Og på det rent skolemæssige område lever de nyindrettede lokaler op til tankerne i folkeskolereformen – tanker som blev født på skolen flere år før nogen kendte noget til reformen, fortalte Lisbeth Palm og tilføjede:
”Jeg drømte engang, at jeg skulle have et slot med voldgrav og sø, og det har jeg faktisk fået nu,” sagde hun med henvisning til skolen som statelig bygning med nu eget åløb og sø.
Kvalitet i byggeri og udeområder
Overborgmester Frank Jensen ønskede til lykke til alle den nye skoles brugere og glædede sig over, at tankerne bag renoveringen matcher alle de mange andre byudviklingsprojekter på Amager, der lægger vægt på kvalitet, bæredygtighed, aktivitet og sammenhæng mellem by og natur.
At byen har vokseværk med tusind nye indbyggere om måneden, heraf 100 børn, stiller krav om store kapacitetsudvidelser på institutions- og skoleområdet, og overborgmesteren konstaterede, at København har økonomi til den udfordring og vilje til at indfri den med kvalitetsbyggeri.
For børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev var det en stor oplevelse, hver gang hun besøgte en nyrenoveret skole med alle de nye muligheder, der følger med. Hun syntes, det var ret flot klaret, at medarbejderne på skolen ufortrødent havde videreført deres arbejde, mens der blev bygget og rumsteret alle vegne.
Pia Allerslev så mange muligheder i den digitale folkeskoles arbejdsform nu, hvor eleverne kan bevæge sig rundt med deres ipad i hånden på nye inspirerende udendørs områder.
Den digitale folkeskole
Dyvekeskolen er udpeget som Københavns digitale folkeskole. Skolen har fokus på integration af it og digitale medier. At skolen er digital betyder, at eleverne fra første skoledag anvender it og digitale medier til hverdag og i undervisningen. I 0. klasse har hver elev adgang til en ipad, der indgår i den daglige læring, og fra 1. klasse har eleverne deres egen ipad, der følger dem gennem hele skoleforløbet.
Ved første blik af skolen forstår man, at her er et markant centrum i lokalområdet. Et nyt indgangsparti og bygningens nye udhæng med LED-lys signalerer, at her er stedet for højere oplysning og tryg belyst færden på offentligt areal.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere