”Max 24 elever i klassen”. Sådan lyder et af hovedbudskaberne i en ny kampagne, som er iværksat af de danske folkeskolelærere forud for den kommende reform af folkeskolen.
Og lærerne står ikke alene med ønsket om at styrke elevernes undervisning gennem mindre klasser. En ny undersøgelse foretaget af Epinion viser, at ni ud af ti forældre er helt eller overvejende enige i, at det vil styrke den danske folkeskole, hvis der højst er 24 elever i klassen.
Blandt de forældre, hvis barn går i en klasse med mere end 24 elever, vurderer hele 69 procent, at der er for mange elever i forhold til mulighederne for at få opmærksomhed og hjælp fra læreren.
”For mange elever i en klasse går ud over undervisningstiden til det enkelte barn. På landsplan har 38 procent af klasserne 24 elever eller flere. Vi ved, at færre elever vil sikre mere tid til den enkelte elev og dermed mere fokus på læring. Færre elever vil også skabe mere ro i klassen."
"Mindre klassestørrelser vil også øge opbakningen til folkeskolen, for vi ved, at for mange elever i klasserne en vigtig årsag til, at forældre overvejer privatskole til deres børn,” siger Anders Bondo Christensen, formand for Danmarks Lærerforening.
Fire bud på bedre folkeskole
Udover et loft på max 24 elever i klassen kommer lærerne i kampagnen med yderligere tre bud på, hvordan folkeskolen styrkes:
At alle elever skal sikres et timetal, der mindst svarer til det nuværende vejledende timetal, at alle elever har ret til at blive undervist af en lærer, der er uddannet i faget, og at der skal sættes tid og ressourcer af til inklusion af elever med særlige behov.
Regeringen har lovet en ambitiøs reform af folkeskolen.
Kampagnen, der hedder 'Lærerne har viljen til en bedre folkeskole', starter 15. november og vil omfatte en række annoncer i landsdækkende aviser. Kampagnen vil også være aktiv på Facebook, hvor forældre opfordres til at deltage i debatten og selv lave deres annoncer.
Om kampagnen
På baggrund af den eksisterende viden anbefaler Danmarks Lærerforening, at en reform af folkeskoleloven tager udgangspunkt i fire indsatsområder under overskrifterne:
· Alle elever skal sikres et timetal, der mindst svarer til det nuværende vejledende timetal
· Max 24 elever i klassen
· Elever har ret til at blive undervist af en lærer, der er uddannet i faget
· Større fokus på inklusion af elever med særlige behov
Læs mere på det nye kampagne-site
www.enbedrefolkeskole.dk
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere