Her er der rum for bevægelse og forskellige læringsstile, konkluderede overborgmesteren efter et besøg i skolehaverne.

Skolehaverne på Bispebjerg Bakke strålede i sommersolen, da overborgmester Frank Jensen og børne- og ungdomsborgmester Anne Vang aflagde besøg.

Det blev en tur for alle sanser med blomstrende træer og buske, stauder i fuldt flor, honning direkte fra bitavlerne, simrende brændenældesuppe og nybagte brød med hjemmelavet kærnemælksost.

På turen rundt i skolehaven fortalte den daglige leder, Camilla Friederichsen, om områdets historie og om den udvikling det har været igennem de senere år, hvor der i den grad er skruet op for at realisere ideen med skolehaver.

 I 2009 fik Lersøparkens Skolehaver, som de hedder, en fireårig bevilling, der virkelig satte skub i aktiviteterne, så de københavnske elever i dag står i kø for at få en have eller deltage i de emnearrangementer, der også foregår.

Tanken om at eleverne skal ud af klasselokalerne, lære gennem oplevelse og forene læring med praktiske aktiviteter, kan virkelig realiseres her.

Borgmestrene fik også snakket med nogle elever om havearbejde og dermed forbundne aktiviteter.

Nogle lærer gennem sanser og hænder

Efter besøget sagde overborgmester Frank Jensen, at han var blevet bekræftet i den succes, som skolehaverne er i København.

– Skolehaverne er et tilbud til læreren, der kan komme her ud med sin klasse og få omsat noget af den teoretiske undervisning til praksis.

– Mange børn lærer, når de får ting mellem hænderne og oplever smagen, lugten, fornemmelsen af honningsmagen lige fra vokstavlen, og når de smager deres egen suppe og det brød, de selv har bagt.

– Børn har forskellige læringsstile, og vi skal skabe den undervisning, der kommer alle børns behov i møde.

pg

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.