Budgetforliget på Københavns Rådhus betyder en ekstra bevilling til Københavns Lærerforenings Kolonier på 2 millioner kr. Pengene skal bruges på at nedbringe ventelisten for børn til sommerkolonierne, og til økonomisk at kompensere lærerne der tager med. Hos Kolonierne er man lettet over, at pengene endelig er bevilliget.

Det har været nervepirrende at følge budgetforhandlingerne i de sidste 14 dage, da det gik op for Koloniernes forretningsfører, Søren Freiesleben, at pengene til nedbringelse af ventelisten og den økonomiske kompensation til kolonilærerne ikke var med i budgetudkastet.  KLF/Kolonierne og forvaltningen, har i længere tid drøftet behovet for at få nedbragt ventelisten til de populære sommerkolonier. I år stod 735 københavnske skolebørn på venteliste.

Det vakte derfor panderynker i KLF, da pengene ikke fremgik af budgetudkastet. Formand Jan Trojaborg skrev i et åbent brev til fire af Københavns borgmestre en appel om at sikre de 2 millioner kroner til Kolonierne. ’Det handler om sociale uligheder og børn, der på grund af deres herkomst ikke har de samme muligheder som andre, og som derfor har brug for ekstra opmærksomhed. Det er vel også dét, der menes med, at byen skal være børnenes by, og at der skal satses på chancelighed overalt i institutioner, skoler, sundhedspleje osv. Det er vi varme tilhængere af’, lyder det bl.a. i brevet, som kan læses via linket herunder.

Vigtig signalværdi

Søren Freiesleben fra Kolonierne er ikke i tvivl om betydningen af bevillingen. ”Det er et vigtigt politisk signal, der er sendt”, siger Søren og henviser til den del af puljen, som skal sikre, at uddannede lærere fortsat tager med skolehold på sommerkoloni. I år har 86 københavnske lærere deltaget på skoleholdene, hvor elever og lærere fra samme skole kommer af sted på feriekoloni sammen. Da tilstedeværelseskravet betyder, at lærerne skal være på skolerne den første og sidste uge af elevernes sommerferie, er det reelt kun lærernes egen ferie, som kan bruges til at tage af sted med et skolehold. Ifølge Søren Freiesleben er lærerne dog mest interesseret i frihed frem for kroner.

”Mange af lærerne vil hellere have kompenseret deres ferie på et andet tidspunkt af skoleåret end at modtage økonomisk kompensation”. Søren Freiesleben ser frem til at indgå i dialog med forvaltningen om udmøntningen af de ekstra midler.

På Københavns Rådhus er der stor forståelse for Koloniernes betydning. Det blev cementeret endnu engang, da politikere og repræsentanter fra Forvaltningen sammen med bestyrelsesmedlemmerne i Københavns Lærerforening og Koloniernes administration var på fælles udflugt til en række kolonier i Odsherred. Her blev politikere og forvaltning præsenteret for nogle af de udfordringer, Kolonierne står over for.

Henrik Svendsen fra Dansk Folkeparti har som lærer selv deltaget på feriekolonier i mere end 30 år. Derfor har han med særlig glæde presset på for at skaffe de ekstra penge, som skal til for at løse udfordringerne med venteliste og lærere, der tager på koloni i deres ferie.

”Jeg er rigtig glad for, at vi endelig har fået penge til sommerkolonierne, så flere børn endelig kan sige ’Jubi, jeg skal på feriekoloni!’”.

 

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.