"Kolonierne har et kæmpe udviklingspotentiale, og jeg ser gerne, at kolonierne i højere grad medvirker til at styrke de udsatte børn og unge i Københavns Kommune," skriver Henrik Svendsen (O) i sit valgindlæg på KLFnet.dk

Det er ingen hemmelighed, at mit hjerte banker for Københavns Lærerforenings kolonier og børn og unges mulighed for at komme på sommerkoloni. 

I over 30 år har jeg med gode kolleger deltaget først som pædagogisk personale og senere som køkkenassistent på feriekolonien Baunebjerg på Fanø; og jeg ved, at mange dygtige og engagerede kolleger hver sommer yder en admirabel og storslået indsats for børn og unge på vores sommerkolonier. 

Den friske luft, naturen og de mange oplevelser er et stærkt tilbud til de københavnske skolebørn, så de lange sommerferier bliver fyldt med indhold sammen med kammeraterne og byens lærere på sommerkolonierne.

Københavns Lærerforening råder over i alt 29 kolonier, der alle ligger på naturskønne områder tæt på skov og strand og er spredt ud over det ganske land. Københavns Kommune yder et tilskud på 12 millioner kroner årligt.

Efter jeg indtrådte i Københavns Borgerrepræsentation i 2014, og med støtte fra gode politiske kolleger, valgte jeg ”at løfte kolonierne”, så flere københavnske skoleelever kunne komme på sommerkoloni, og københavnske lærerne og skolerne kunne blive kompenseret for lærerdeltagelse. Bevillingerne udløber i 2018, men jeg lover fortsat at kæmpe for kolonierne og københavnske elevers mulighed for sommerferieoplevelser, hvis jeg bliver genvalgt den 21. november.

Hvert år benytter mange skoler kolonierne til lejrskoler, og kolonikontoret har eksempelvis udviklet pakkeløsninger, der blandt andet omfatter mulighed for tilkøb af økonoma, der står for indkøb og madlavning. Kolonierne har et kæmpe udviklingspotentiale, og jeg ser gerne, at kolonierne i højere grad medvirker til at styrke de udsatte børn og unge i Københavns Kommune.

Jeg vil arbejde for, at vi i Københavns Kommune bevilger og øremærker flere midler lejrskoler i Københavns Kommune. Det er min fornemmelse (det er mig bekendt ikke undersøgt i København), at vi i kommunen efter indførelsen af den underfinansierede skolereform sender færre lærere og elever afsted på lejrskole. Det er en yderst trist og negativ udvikling, men bestemt i høj grad forståeligt set i lyset af blandt andet lærernes manglende kompensation for deltagelse på lejrskole. 

Husk at stemme til kommunalvalget tirsdag, den 21, november 2017.

Debatindlægget er skrevet af Henrik Svendsen, medlem af Borgerrepræsentationen for Dansk Folkeparti og kandidat til kommunalvalget 2017.

Frem mod kommunalvalget 21. november giver KLFnet.dk københavnske byrådskandidater mulighed for at skrive debatindlæg til hjemmesiden, der omhandler vores område. For at læse andre politiske indlæg klik her.

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.