Dagen efter at den første tv-udsendelse ´Myginds Mission´ om mobning med Peter Mygind på DR 1 er vist, bringer formiddagsbladet BT en artikel med titlen ´Mygind mobbet af lærerne´.
Den administrative leder på Hyltebjerg Skole, Flemming Barfred fortæller, at BT taler usandt. Da Peter Mygind, der p.t. er på ferie i Thailand, opdager at være blevet fejlciteret, sender han nedenstående sms til skolen. Han er altså ikke blevet mobbet, men som han forklarer, har lærerne været ret reserverede og bekymrede over projektet i den indledende fase.
Episoden hvor Mygind spiser sin frokost ´mutters alene´ foregår kl. 14, hvor lærerne på lærerværelset er i gang med at arbejde, hvilket han også bemærker i selve tv-versionen i går, og han er omgivet af et helt filmhold, hvilket ikke inviterer til en frokostsamtale.
BT´s historie er desværre endnu et eksempel på, hvordan man nærmest systematisk miskrediterer lærerne og folkeskolen, og i dette tilfælde helt uberettiget hænger en navngiven skole ud. Den er tilmed scenen for de fem følgende tv-udsendelser.
– Jan Trojaborg
SMS fra Peter Mygind 3. januar 2013:
Kære lærere på Hyltebjerg Skole
Jeg er dybt ulykkelig over, at BT skriver at jeg er blevet mobbet på lærerværelset. Det har jeg på intet tidspunkt sagt! Hendes åbningsspørgsmål lød: Hvordan føltes det at blive mobbet på lærerværelset. Jeg svarer: ”Lærerne har fra første dag været meget bekymrede for fremstillingen af deres elever og ikke mindst af dem selv. Og det har jeg hele tiden haft stor forståelse for, da der næsten kun skrives negative historier om Folkeskolelærere i medierne… Så derfor sad jeg alene og spiste min frokost. Det var ikke rart meget lidt rart. Men jeg forstår dem godt. Selvom jeg havde håbet på de ville være mere nysgerrige på mit projekt. Efterhånden som ugerne gik åbnede de sig mere og mere op.” Og jeg forklarede så journalisten at mobning er negativ kommunikation som foregår over længere tid.
Håber I har tillid til og stoler på mine ord.
Kærlig hilsen
Peter Mygind
Artiklen i BT:
|
Mygind mobbet af lærerne |
|
|
BT 3. januar 2013, 1. sektion, side 14 |
Skuespilleren blev holdt udenfor, da han ville bekæmpe mobning blandt eleverne VOKSENMOBNING |
Af Lotte Scharf |
Det sidste skuespilleren Peter Mygind havde forestillet sig, da han kastede sig ud i sin livsmission, at bekæmpe mobning og dens uvæsen, var, at han selv ville blive holdt udenfor. Men det var præcis, hvad Mygind oplevede på lærerværelset på Hyltebjerg Skole i Vanløse. Skuespilleren opholdt sig i to måneder på skolen med et kamerahold konstant i nakken. Formålet var, at Peter Mygind og mobbeforskeren Helle Rabøl sammen skulle bekæmpe mobning blandt eleverne på den helt almindelige folkeskole i Københavnsområdet. -Det er blevet min livsmission, fastslår skuespilleren i programmet, Myginds Mission, der blev sendt primetime i aftes på DR 1. Her kunne seerne se, hvordan Peter Mygind vandt eleverne i 8. X's tillid, så de fortalte ellers gemte historier om mobberi og grimme oplevelser i skoletiden.
Mødt med mistro Men helt paradoksalt kunne seerne også se, hvordan Peter Mygind selv blev mødt med skepsis og mistro fra den 60 mand store lærergruppe på skolen. Især hvordan en stærk gruppe af lærerne udtrykte deres tvivl om, hvad programmet kan gøre for at hjælpe mobbeofrene og mobberne. Og ikke mindst hvordan det på sigt vil ramme børnene at stå frem på tv og fortælle om det. Alt det har Peter Mygind stor forståelse for. Især da det gik op for ham, at folkeskolelærere generelt føler, at de altid bliver omtalt negativt i medierne. Men han havde alligevel ikke regnet med at blive mødt sådan af lærerne. -Jeg troede, de ville komme løbende og spørge: hvad er dine tanker og planer? Men nej, de var mere angst for, at jeg ville misbruge det. De var virkelig bange for at tale til mig og havde meget svært ved at lukke mig ind. Nogle gjorde det aldrig, og nogle gjorde det mere eller mindre undervejs, fortæller Peter Mygind om de første dage på Hyltebjerg Skole. Og helt svært blev det, da han oplevede, hvordan lærerne vendte ham ryggen på lærerværelset, da han kom for at spise sin madpakke der. Her ser man, hvordan Peter Mygind hilser på lærerne og fortæller, han bare er kommet for at spise sin frokost. Men ingen reagerer, og de fleste lærere bliver siddende med ryggen til skuespilleren, som derfor må spise sine rugbrødsklapsammen-madder mutters alene.
Havde det skidt -Jeg havde det rigtig skidt. Jeg havde et øjeblik, hvor jeg tænkte, det her kan jeg ikke gennemføre, for jeg kan ikke være på en skole i to måneder, hvor lærerne overhovedet ikke har lyst til at tale til mig. Jeg var virkelig ulykkelig, fortæller Peter Mygind om den ubehagelige episode. flots@bt.dk
Fakta: FAKTA Skuespilleren Peter Myginds ældste søn, Julius, blev for seks år siden, som 14-årig, udsat for to voldelige overfald. Det fik Peter Mygind til at gå i krig med at bekæmpe mobning. Siden har han holdt over 200 foredrag på skoler i hele landet om mobberi og dets uvæsen. Hans nyeste mission ' Myginds Mission', er seks tvprogrammer, der bliver sendt klokken 20.40 på DR1. Her følger man skuespilleren og mobbeforskeren Helle Rabøls kamp for at bekæmpe mobning på den helt almindelige folkeskole , Hyltebjerg Skole, i Vanløse ud fra opfattelsen, at der findes ingen onde børn, kun onde mønstre. |
Vær den første til at kommentere