Ved skoleårets start kom Øster Farimagsgades Skole på både Facebook og Instagram for at dele små hverdagsglimt fra skolen. En af deres videoer er blevet vist over 26.000 gange på Facebook. Læs, hvorfor skolen er kommet på de sociale medier.

 

Mere end 26.000 visninger. Så mange gange er en humoristisk video, som viser, hvad lærerne på Øster Farimagsgades Skole i virkeligheden laver i frikvartererne, blevet set på Facebook.

Og det var ikke engang med vilje. Det fortæller lærer Josefine Jack Eiby:

”Videoen blev faktisk lavet sidste skoleår. Vi har morgensamlinger på skolen, hvor eleverne står for underholdningen, men lærerne havde lyst til også at være med, så de lavede videoen til det. Da vi så kom på Facebook i august, tænkte vi, at det kunne være sjovt at dele den – også selvom den er lavet lynhurtigt, har trykfejl og slet ikke var tænkt til Facebook.”

Sammen med skolens nyansatte leder af det pædagogiske læringscenter, Helene Staal Olsen, står hun bag, at skolen i august er kommet på både Facebook og Instagram. Det er helt nyt – men det går godt, fortæller hun. Skolen har allerede over 250 følgere på Facebook, ligesom næsten 200 følger med på Instagram.

”Vi er lige startet, så vi har stadig relativt få følgere i forhold til, hvor mange elever der går på skolen. Men det stiger støt. Folk skal jo også lige opdage, at vi er begyndt at dele alle de skæve, hyggelige og seje ting, der foregår på skolen, på de sociale medier.”

Hurtige glimt fra en skolehverdag

På profilerne deler skolen alt fra stemningsgivende billeder og videoer til mere konkrete projekter, der er i gang. Alt sammen for at give et indblik i, hvor meget der egentlig er gang i på skolen, fortæller Helene Staal Olsen.

”Rigtig mange er allerede på de sociale medier, og vores elever bruger det også meget. Derfor er det et godt sted at fortælle om alt det, der foregår på skolen til alle interesserede,” siger hun og understreger, at man som forælder dog aldrig vil gå glip af vigtig information, hvis man ikke følger skolen på de sociale medier:

”Intra vil fortsat være det sted, hvor vi kommunikerer til og med forældrene. Så Facebook og Instagram er et ekstra gode, hvor man kan få et indblik i små glimt af deres børns hverdag på skolen, hvis man har lyst.”

Josefine Jack Eiby supplerer:

”Forældrene burde vide alle de seje ting, eleverne laver. Der foregår SÅ meget fedt – men det kan være svært at få det kommunikeret ud af skolen. Vi har intra, men det er jo på Facebook, folk allerede er. Og samtidig er det et hurtigt og nemt medie at bruge til at fortælle om alt det, der sker på skolen.”

Under udvikling

Indtil videre er det kun Josefine Jack Eiby og Helene Staal Olsen, som har adgang til de to profiler, men drømmen er, at skolens klasser senere skal få mulighed for at lave et såkaldt Instagram-takeover, hvor de – sammen med klassens lærere – kan overtage skolens profil i en uge.

Men indtil videre har det været vigtigt, at det kun har været de to, der kunne poste, så der kan være fokus på, hvordan opslagene formuleres, forklarer Helene Staal Olsen. Derudover tager de højde for en række forholdsregler, for eksempel fototilladelser fra forældrene.

”Vores profiler på de sociale medier er også en del af en fortælling om skolen, så det har været vigtigt for os at få talt om, hvad vi gerne vil med profilerne, og hvordan vi vil være på medierne. Vi har ikke en færdig strategi endnu, men vi har talt godt om det og skrevet det mest overordnede ned.” 

Efter et halvt år vil de holde et møde, hvor de ser på, hvordan det er gået, og eventuelt får de sociale medier skrevet ind i skolens kommunikationsplan. Men indtil videre prøver de af, hvad der virker, fortæller hun. 

LÆS OGSÅ: Skoleledere: Facebook tegner et positivt billede af skolen

Skolen har endnu ikke oplevet kritik på de sociale medier – men de to kvinder har talt om, hvordan det skal håndteres, når det opstår, fortæller Josefine Jack Eiby.

”Vi har talt om, hvilke faldgruber vi kan opleve, og hvad vi vil gøre, hvis nogen skriver noget – hvornår vi vil gå i dialog, og hvornår en kommentar skal slettes. Men det har på ingen måde været nødvendigt endnu – tvært imod oplever vi, at det er et meget positivt forum.”

Følg Øster Farimagsgades Skole på Facebook og Instagramprofilen oef.kk

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.