Filmen 'Tavshedens labyrint' har dansk premiere 3. september. Scanbox Entertainment giver lærere i udskolingen mulighed for at komme gratis til forpremiere på filmen. Læs mere her.

I anledning af den danske biografpremiere på den tyske film ’Tavshedens labyrint’ om Auschwitzprocessen, vil Scanbox Entertainment gerne invitere lærere i udskolingen til en gratis visning af filmen den 3. september kl. 16.30 i Grand Teatret, Mikkel Bryggers Gade 8, 1460 København K.

Der er udarbejdet undervisningsmateriale til filmen, der kan anvendes i fag som tysk, historie og samfundsfag. Undervisningsmaterialet er målrettet grundskolens udskoling samt gymnasiet og HF.

Adgang er gratis, men da der kun er et begrænset antal billetter tilgængelige, bedes interesserede tilmelde sig senest den 28/8 kl. 12 ved at skrive en mail med navn (og eventuelt antal ønskede billetter) til Sophie D’Souza: sophie.dsouza@scanbox.com

Om Tavshedens labyrint

Frankfurt, 1958. Den tyske økonomi blomstrer og en krigstræt nation vil helst glemme, hvad der skete under Anden verdenskrig og i stedet fokusere på fremtiden. Da en journalist tilfældigvis opdager, at en tidligere fangevogter i Auschwitzlejeren nu arbejder på den lokale skole, er der ingen offentlige instanser, der vil beskæftige sig med problemstillingen, undtagen den unge advokat Johann Radmann. Med en urokkelig vilje lykkes det Johann at grave dokumenter frem med afgørende beviser mod flere tusind SS-officerer, der tjente i den grufulde udryddelseslejr og som nu er offentligt ansatte. En vigtig del af Tysklands historie og chancen for at få sandheden ført til protokols er ved at forsvinde i en labyrint af tavshed og alle synes at have været involveret - selv på højeste regeringsniveau.

’Tavshedens labyrint’ skildrer tyskernes opgør med en national skyldfølelse, der handlede ligeså meget om uvidenhed hos en stor del af befolkningen som modvilje hos enkelte magthavere for at få sandheden frem. Filmen rejser stadig relevante spørgsmål om krigsforbrydelser, kollektiv hukommelse og om hvordan et lands historie ender med at blive skrevet.

TRAILER: Tavshedens labyrint 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.