I denne podcast går vi bag om tallene i sexismeundersøgelsen og ind i de menneskelige perspektiver sammen med journalist Karna Bunk-Jensen. Hun har interviewet en af de kvinder, der har oplevet at være udsat for seksuelt grænseoverskridende adfærd fra en kollega på en københavnsk folkeskole. Hør hende fortælle om, hvad det er, der på spil, og hvorfor det er så vanskeligt at agere i en sådan situation.
Hvorfor er det overhovedet, at krænkelserne finder sted? Det giver arbejdspsykolog Tine Holmegaard også sin vurdering af i podcasten:
“Vi sætter alle sammen grænserne et forskelligt sted. Nogle gange kan jeg tage en kommentar på en god dag, og på en dårlig dag kan jeg opleve den helt anderledes. Så grænserne er simpelthen så flydende,” siger hun.
“Og jeg tror egentlig også, vi har haft lidt et behov for at få snakket om, hvornår grænsen er nået og hvornår min kollega går for tæt på.”
Podcasten forholder sig også løsningsorienteret, når vi hører Københavns Lærerforenings formand Lars Sørensen om, hvordan KLF fremadrettet vil have fokus på emnet i lyset af undersøgelsen.
Podcasten er baseret på en spørgeskemaundersøgelse foretaget af KLFnet i perioden 22. til 29. oktober 2020. I undersøgelsen spørges der ind til medlemmernes oplevelser med sexisme og seksuelt grænseoverskridende adfærd på deres arbejdsplads indenfor de seneste tre år. Spørgeskemaet er udsendt blandt 3562 medlemmer af Københavns Lærerforening, hvoraf 1054 har bidraget med besvarelser, svarende til en svarprocent på 30 procent.
Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere