For mange unge forlader folkeskolen uden at være uddannelsesparate, lyder det fra Københavns Kommune. De vil rette op på problemet med en ny, intensiv camp for 108 særligt udvalgte drenge fra kommunen. Senere skal erfaringerne spredes til kommunens folkeskoler.

KøbenhavnerAkademiet hedder den nye camp i Københavns Kommune, hvor 108 udvalgte 8.klasses-drenge fra 11 københavnske folkeskoler vil modtage et 13-dages intensivt undervisningsforløb i matematik, læsning og stavning. På campen skal drengene også arbejde med deres personlige kompetencer som selvkontrol, engagement, vedholdenhed og nysgerrighed.

Målet er, at de skal rykke sig både fagligt og personligt, så de bliver rustet til at tage en ungdomsuddannelse. Drengene er nemlig udvalgt, fordi de har faglige udfordringer – men også forudsætninger for at rykke sig, hvis de indstiller sig på at yde en indsats, lyder det i en pressemeddelelse fra Børne- og Ungdomsforvaltningen.

Campen skal skabe mønsterbrydere

Drengene har i en skriftlig aftale forpligtet sig på, at de vil gøre deres bedste for at rykke sig. Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev håber, campen vil skabe mønsterbrydere: 

”I København har vi desværre alt for mange unge, der ikke er parate til at tage en uddannelse efter folkeskolen. Med KøbenhavnerAkademiet håber jeg, at vi nu kan give over 100 drenge i vores 8. klasser et stort løft fagligt, og at de får også udviklet deres personlige kompetencer, som er mindst lige så afgørende for at blive uddannelsesparat. Jeg forventer, at vi vil se mange mønsterbrydere som en følge af vores ambitiøse udviklingsprojekt,” siger hun. 

Et langt træk for adfærdsændringer

Campen finder sted senere på måneden, hvor drengene bliver indkvarteret væk fra familie og venner med en skemalagt hverdag fra 8-22 og kun med én time med mobilen om dagen.

Med på campen er også en lærer fra hver af de 11 skoler. Lærerne skal både undervise på selve campen og være ansvarlige for et særligt undervisningsforløb for drengene to timer om ugen resten af skoleåret. Her arbejder eleverne videre med de metoder, de har lært på campen, men de får også studieteknikker til alle fag. Lærerne får kompetenceudvikling til deres arbejde med drengene.

Fakta

KøbenhavnerAkademiet gennemføres foreløbig i år og til næste år og evalueres af DPU.

KøbenhavnerAkademiet er skabt med støtte fra Bikubenfonden og udviklet i samarbejde med Løkkefonden og konsulenthuset Implement. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.