Målet er, at alle elever skal blive så dygtige som muligt, og midlet er en helheds- eller heldagsskole, hvor eleverne først har fri ud på eftermiddagen.
Ifølge de oplysninger, der er sivet ud, skal elever indtil 3. klasse have 30 ugentlige lektioner, 4.-6. klasse skal have 35 timer og 7.-9. klasse 37 timer.
Engelskundervisningen skal begynde i 1. klasse, og fra 4. klasse skal eleverne have en time mere hver uge i dansk og matematik.
Som noget nyt forlyder det, at der indføres aktivitetstimer op gennem skoleforløbet. I de små klasser kan de have karakter af leg og læring, mens de kan specialiseres fagligt på de højere klassetrin.
Lærerne skal betale gildet
Fra et lækket udkast til udspillet ved vi, at de lange skoledage tænkes at blive finansieret ved en omlægning af lærernes arbejdstid, så lærerne skal læse flere lektioner og have mindre forberedelsestid.
Regeringen forestiller sig altså, at undervisningen og elevernes faglige niveau bliver bedre, hvis lærerne bruger mindre tid på forberedelse.
Regeringen blander sig i overenskomstforhandlingerne
På hemmelige møder mellem Undervisningsministeriet og Kommunernes Landsforening er der lagt planer for, hvordan lærerne skal tvinges til at læse flere lektioner gennem en nedsættelse af deres tid til forberedelse.
Det svirrer allerede med rygter om lock out-trusler fra KL og lovindgreb fra Folketinget for at få lærerne til at makke ret.
Regeringen blander sig dermed særdeles upassende i overenskomstforhandlingerne. Det er et brud på den ellers højt besungne danske model, og en krænkelse af den særlige danske demokratiske forhandlingskultur på arbejdsmarkedet.
pg
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere