Christoffer Søe overtager stillingen som leder af Københavns Lærerforenings Kolonier efter Søren Freiesleben, der er gået på pension.

Christoffer Søe overtager stillingen som leder af Københavns Lærerforenings Kolonier efter Søren Freiesleben, der er gået på pension. Christoffer kommer fra en stilling som ungdomsskoleleder af Dragør Ungdomsskole, som han har været med til at bygge op fra bunden.

Om den kommende leder af Københavns Lærerforenings Kolonier siger formand for Københavns Lærerforening, Katrine Fylking:

”Christoffer har lærerbaggrund og kommer med en meget stærk erfaring fra Dragør Ungdomsskole, som han har været leder for gennem mere end 20 år. Dragør Ungdomsskole er kendt i ungdomsskolekredse for de ting, de har skabt, og vi ser frem til at byde Christoffer velkommen som leder af KLF’s kolonier.”

Sammen med de ansatte på Dragør Ungdomsskole har Christoffer udviklet en lang række kolonier, skolerejser og undervisningstilbud til kommunes skoler. Han har haft stor succes med at tiltrække børn og unge til aktiviteter, samtidig med at han har haft fokus på rammerne for skolens personale.

Christoffer har blandt andet skabt undervisningstilbud til byens skoler kaldet ’Kulturkalenderen’, hvor alle elever hvert år modtager undervisning af bibliotek, museum, Maritimt Hus, musikskole og erhvervslivet. Herudover har han været idéskaber og facilitator af blandt andet Grejbanker, Friluftsskolen, Udeskolen, Historieløbet og Polarskolen. Han har koordineret kolonier og skolerejser i hele verden: Tanzania, Uganda, Cambodia, Kina, Island, Bulgarien, Østrig, Norge, Sverige og Danmark. Og sammen med de ansatte i Dragør Ungdomsskole har han holdt familieaktiviteter for at tiltrække den svære målgruppe, teenagerne, med fx sushilavning, den store bagedyst, fisketure, sælsafari og historiefortælling omkring bålet.

Uddannet lærer

Christoffer Søe er uddannet folkeskolelærer fra N. Zahles Seminarium i 1997 og friluftsvejleder fra Paul Petersens Idrætsinstitut i 1991. Han har arbejdet som lærer og friluftsvejleder i Dragør Kommune indtil 2001, hvor han blev leder af Dragør Ungdomsskole, som han var med til at bygge op fra bunden.

Københavns Lærerforening råder over 29 kolonier. Som leder af Kolonierne får Christoffer ansvaret for at sende op mod 4.000 børn på koloni hver sommer, og en af hovedopgaverne er at rekruttere 650-850 lærere og andet personale til at tage med børnene. Herudover skal han være med til at sikre, at kolonierne bliver vedligeholdt, forbedret og udviklet i tæt samarbejde med medarbejdere, bestyrelse og sekretariat. Christoffer bliver leder for fire fastansatte medarbejdere i huset på Frydendalsvej, en deltidsansat fra marts til juli og mere end 30 tilsynsførende i hele landet.

Den kommende leder af Københavns Lærerforenings Kolonier ser frem til de nye opgaver som leder af kolonierne:

”Det er med stor glæde og respekt, jeg ser på kolonierne. Mange års historie og gavn for Københavns børn og unge som også i dag bidrager til trivsel og relationer. Jeg håber at kunne bidrage til det fortsatte gode arbejde og løbende tilpasse rammerne til børnenes behov.” 

Privat bor Christoffer Søe i Kastrup, han er 52 år, gift og har to børn på 15 og 17 år.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.