Skoletjenesten relancerer i dag sin portal med eksterne læringsmiljøer for børn og unge.

Det eksisterende site skoletjenesten.dk er blevet udvidet. Med op mod 3000 undervisningstilbud fra 500 eksterne læringsmiljøer er der masser af viden og inspiration at hente til undervisning uden for skolens matrikel.

“Det er ekstra aktuelt at bruge de eksterne læringsmiljøer nu, hvor kulturinstitutionerne åbner og har plads og gode muligheder for at undervise børn og unge,” siger Siska Rohr Harrebye, der er kommunikationschef hos Skoletjenesten – videnscenter for eksterne læringsmiljøer.

Flere af de eksterne læringsmiljøer har organiseret undervisning, der er tilpasset de gældende retningslinjer i forhold til Covid-19. Blandt andet kan man få udendørsundervisning om “Vestvoldens Hemmeligheder” ved Vestvolden i Rødovre. På Arken kan man, med god plads omkring sig, studere værker med dyr og diskutere menneskers forhold til dyr. Og en lang række andre læringsmiljøer er i gang med at byde ind med undervisningstilbud, der passer til den igangværende corona-situation – du kan se flere eksempler her.

skoletjenesten.dk er der undervisningstilbud for alle fag. Man kan søge på sit fag og se, hvilke eksterne aktører der laver undervisning inden for det pågældende fag. Og det gælder altså alt fra matematik til historie eller håndværk og design. Flere af tilbudene er gratis for københavnske skoler, blandt andet på grund af Åben Skole-midlerne.

Skoletjenesten udgav også tidligere på ugen kataloget “Åben skole i hele landet”, som er sendt til 1000 skoler landet over. Her kan man få et lille udpluk af de undervisningstilbud, som skoletjenesten tilbyder. Du kan gå på opdagelse i magasinet her.

“Med lanceringen af det nye skoletjenesten.dk kan vi aktivere og bruge den viden og ekspertise, Skoletjenesten i samarbejde med kulturinstitutioner og kommuner har opbygget gennem mange år. I sidste ende handler det om, at flere børn og unge får lærerige møder med kunst, kultur og natur alle steder i landet,” siger leder af Skoletjenesten Claus Poulsen i en pressemeddelelse. 

Desuden laver skoletjenesten.dk på onsdag en samling af de tilbud, som er særligt aktuelle lige nu, fordi de overholder de gældende retningslinjer i forhold til corona-situationen.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.