Har du lyst til at høre en god fortælling? På med høretelefonerne og lyt til KLFnet's seneste podcast om frikvarteret - det er en pause, du ikke vil gå glip af!

Frikvarteret er en pause. Fra undervisningen i hvert fald. Samtidig er det er en forsmag på det virkelige liv. Et livtag med verden udenfor de trygge rammer i klasseværelset. Skolegården er både stedet, hvor der foregår mobning, og stedet hvor man finder sine bedste venner. 

Lyt til frikvarterets historie, fortalt på cirka et kvarter, hvor vi spoler helt tilbage til de første tegn på pause i undervisningen. Skolehistoriker Anne Katrine Gjerløff fortæller om udviklingen fra de spæde tegn på frikvarterer og skolegårde, frem til den kønsopdelte skolegård, som var det gængse op mod den sidste halvdel af 1950’erne. Desuden kan du møde Bjarne og Ruth, som sidder sammen og mindes deres tid i skolegården tilbage i 1950’erne og 1960’erne. Hvordan man spillede S eller K, hvordan det var sejt at ryge - og den voldsomme mobning af folk, der var lidt anderledes.

Sådan kan du høre podcasten (Husk, at vælge abonnér):

iTunes: apple.co/2CZZUk2

Eller brug din podcast-app: Søg efter Københavns Lærerforening

Pocket Cast: pca.st/t0uG

Du kan også afspille afsnittet herunder direkte:

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.