I undervisningsforløbet får folkeskolens udskolingsklasser mulighed for at prøve kræfter med historiebevidsthed, national identitet og fortolkning med afsæt i krigen 1864.
Via dialogbaserede undervisningsredskaber inddrager museumsunderviseren eleverne i flere didaktiske øvelser, som netop styrker deres bevidsthed for, at al historie er menneskeskabt og åben for fortolkning.
I undervisningsforløbet bliver eleverne skuespillere i et lille stykke, hvor de gennemgår de faktuelle informationer om krigen 1864 på en indlevende måde. Eleverne får efterfølgende to krigsmalerier stukket i hænderne for at se, præcis hvor forskelligt, man kan male den samme krig, og hvor forskellige følelser krigen har vakt i kunstnere gennem tiden. Til sidst skal eleverne producere deres egen fortolkning af krig ved hjælp af iPads. Her får eleverne frit spil til at fokusere på, hvad de netop finder vigtigt ved krig. Handler krig om magt, de efterladte, stolthed, ulykke eller noget helt andet? Elevernes værker ”popper-op” på en digital væg på Tøjhusmuseet samt på Instagram og Nationalmuseets hjemmeside, så alle besøgende kan opleve, hvordan skoleelever fortolker krig og 1864.
I efteråret udbyder Tøjhusmuseet 50 gratis POP-UP 1864 forløb til københavnske skoler som en del af implementeringen af den nye folkeskolereform. Bookingen forgår ved først til mølle princippet.
Du kan booke undervisningsforløbet POP-UP 1864 her
Undervisningsforløbet er for 7.-9. klasse og varer 1 ½ time. Normalprisen er 600 kr.
Forløbet udbydes i hele 2014.
(Af Katrine Nielsen, Projektmedarbejder, Nationalmuseet)
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere