Skoletjenesten har netop udgivet et nyt årskatalog, som giver lærere et overblik over undervisning i eksterne læringsmiljøer i skoleåret 2016/17.

Hvordan kan du bedst bruge de eksterne læringsmiljøer i din undervisning? Hvilket miljø skal du vælge? Og hvilken rolle har du, når klassen undervises uden for skolen? Skoletjenestens katalog har en helt ny form, hvor du som lærer får inspiration og hjælp til dit valg af eksternt læringsmiljø. Kataloget kobler fag, emner, arbejdsformer og læringsudbytte og præsenterer mere end 100 forskellige steder, du kan besøge. Og så dykker vi ned i fire emner, der er vigtige at vide noget om, inden du tager eleverne med ud.

Hvor kan jeg tage eleverne med hen?

Skal du vælge et museum, et teater, en befæstning, zoologisk have eller noget femte? Der er stor variation i arbejdsformerne de enkelte steder og i de skolefag, som læringsmiljøerne henvender sig til. Kataloget kan måske inspirere til at tage nye steder hen, og til nye måder at bruge miljøerne på. Fx er der gode forløb for matematik og naturfag på kunstmuseerne, og du kan sætte innovation og entreprenørskab i spil på de kulturhistoriske museer. 

Hvilken type miljø skal jeg vælge?

De eksterne læringsmiljøer kan bruges som en ressource i undervisningen, og kataloget fremhæver potentialerne: Fx giver kunstens mange udtryk eleverne mulighed for at forholde sig sprogligt, kropsligt og visuelt til det samfund, de er en del af. Og eleverne kommer helt tæt på historien, når de møder de fysiske genstande, autentiske beretninger og andre kilder, som de kulturhistoriske museer er spækket med. Udover introduktionen til miljøerne får du eksempler, fakta, tips og links til mere information. 

Hvad er vigtigt at vide, når jeg besøger et eksternt læringsmiljø?

I artiklerne kan du komme lidt dybere ned i, hvordan variation i undervisningen skaber bedre læring, og hvordan skolereformens læringsmål udvikles og udfoldes hos kulturinstitutionerne. Vi fortæller, hvordan partnerskaber giver helt nye muligheder for læring hos både elever, lærere og institutioner – og til sidst giver vi bud på, hvilken rolle du som lærer kan have, når eleverne undervises i eksterne læringsmiljøer.

Hvad gør jeg så nu?

Når du har fundet frem til de læringsmiljøer, som passer ind i din undervisning og for dine elever, går turen til skoletjenesten.dk, hvor der er samlet mere end 2000 undervisningstilbud. Her kan du søge på fag, emne, klassetrin og geografi for at finde frem til konkrete tilbud.

Herunder kan du se Skoletjenestens årskatalog

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.