Fra næste forår kan eleverne se frem til at holde frikvarter i en nyanlagt miniskov med op mod hundrede træer. Det er Københavns Kommune som har iværksat det ambitiøse projekt med støtte fra Nordea-fonden og Lokale- og Anlægsfonden.
Og det bliver ikke kun elever og lærere, der får glæde af det nye grønne område. Også lokalbefolkningen kan se frem til et nyt åndehul, idet den nye skovskolegård smelter sammen med byrummet og bliver til et åbent rekreativt område uden for skolens åbningstid.
Skovområderne etableres i form af ni ”øer”, som hver er afgrænset af en lav betonvold. Inde på øerne etableres bevoksninger af forskellige træarter, som for eksempel bliver birk, sukkerløn og bævreasp. Eleverne vil kunne færdes på øerne, hvor der vil være lysninger, legemuligheder og terrænforskelle. Og for at få en skovfornemmelse fra start, vil kommunen plante træer, der er så store, at man må benytte en kran.
Arkitekt Lene Nielsen står for at planlægge projektet i Københavns Kommune
”Vi har ikke tidligere anlagt en grøn skolegård, og på den måde er den et eksperiment, der kræver stor motivation hos brugerne. Og det har vi mødt hos lærere, elever og forældre,” siger Lene Nielsen.
Hun peger på, at et grønt miljø kan blive slidt af mange børn, og derfor er det vigtigt, at børnene er motiverede til at passe på omgivelserne.
For Nordea-fonden rammer projektet ind i kernen af fondens fokus-område for 2014.
”At rykke naturens egen elementer ind i skolegården og samtidig skabe et nyt rekreativt område for lokalbefolkningen, understøtter på forbilledlig vis vores ønske om at fremme det gode liv i byen,” siger Nordea-fondens direktør Henrik Lehmann Andersen
I alt bliver der investeret 13,3 mio. kr. på at realisere et byrum, som mange kan få glæde af fremover.
- Pressemeddelelse, B&U-forvaltningen, Drift og Anlæg
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere