Støvet har lagt sig, og skoleleder Kim Stenholm Paulsen ser tilbage på Sølvgades Skoles skolefolkemøde i Kongens Have som en stor succes.
”Vi synes, at det var en stor succes, og børnene har simpelthen fået så meget ud af det. Jeg tror, at de har fået en ide om, hvad et folkemøde handler om, og de har virkelig taget ansvar,” siger Kim Stenholm Paulsen og fortæller, at eleverne har været meget punktlige i forhold til at passe aftalerne om, hvornår de skulle være i værkstederne, og hvornår de kunne lege eller spise. Derudover lagde han også mærke til, at flere af eleverne – små som store – lyttede med til politikerdebatterne, hvor der blandt andet blev diskuteret åben skole, og hvordan skolen kan forberede børnene til fremtiden.
Kim Stenholm Paulsen gætter på, at der har været mellem 1000-1500 mennesker hele tiden. Nogle er kommet og gået, men i alt mener skolelederen, at op mod 3.000 mennesker lagde vejen forbi Kongens Have onsdag eftermiddag.
”Jeg havde regnet med, at det blev stort, og heldigvis har børnene fået meget ud af det. Vores forældre har også rost det. For nogle af dem har det nærmest været en øjenåbner for, hvad vi arbejder med og hvordan,” fortæller Kim Stenholm Paulsen. Han glæder sig også over, at udefrakommende fik mulighed for at se, hvad der sker i skolen.
”Vi taler meget om skolen overordnet set, men det er rart at vide, hvad vi egentlig laver ovre på plejehjemmet eller med børnebasket. Det kunne man se her.”
Lærer: Det gik over al forventning
Lærer Jonas Alstrøm fortæller, at han også til fulde fik sine forventninger indfriet ved arrangementet. Han har haft ansvaret for gruppen af elevordstyrere, der stod for politikerdebatterne. Eleverne havde forberedt sig til fingerspidserne, så selvom Jonas Alstrøm og hans kollega sad klar i kulissen til at støtte eleverne under debatterne, klarede de sig selv.
”Det gik over alt forventning. Eleverne var virkelig skarpe, og de gik op i opgaven. De var rimelig selvstyrende, og vi skulle stort set ikke gøre noget,” fortæller Jonas Alstrøm.
Selvom arrangementet var stort, og mange mennesker lagde vejen forbi, har det ikke krævet ekstra arbejde fra lærernes side.
”Vi har ikke været mere på skolen end sædvanligvis, men vi har brugt tiden kun på det her. Det er noget, man skal ville som skole,” siger Jonas Alstrøm og uddyber:
”Vi vil gerne være det gode eksempel. Vi vil fortælle den gode historie om lærere, ledelse og elever, og det synes vi helt klart, at vi fik gjort. Vi er meget tilfredse.”
Måske nyt arrangement næste år
Hvorvidt Sølvgades Skole vil gentage skolefolkemødet næste år er ikke på plads endnu. Det er noget skolelederen skal diskutere sammen med lærerne, men umiddelbart er Kim Stenholm Paulsen åben for at lave endnu et stort arrangement, men det skal være med et andet tema end Åben Skole.
”Vi vil nok gerne lave endnu et skolefolkemøde, men vi kan ikke lave åben skole hvert år, så det er lige med at finde et andet tema. Selvom vi synes, at læsning er meget spændende, så er det måske svært at lave et skolefolkemøde kun om det. Det bliver nok lidt kedeligt for dem udefra,” siger han.
”Det kunne også være sjovt at gå nogle skoler sammen og lave det som fælles projekt og lære hinanden at kende. Så kan vi få hele den her vidensdeling, som vi nogle gange synes, der mangler skoler imellem.”
Jonas Alstrøm er dog ikke helt sikker på, at Sølvgades Skole skal stå for et skolefolkemøde igen næste år.
”Vi har talt om, om det er noget, vi skal gøre igen hvert år, men det tror jeg ikke nødvendigvis. Det kunne måske være en turnusting på nogle københavnerskoler, fordi man skal ville og kunne tage en uge ud af kalenderen til at planlægge og arrangere,” siger han.
To ting, som Kim Stenholm Paulsen dog vil huske, hvis der bliver et skolefolkemøde igen, er, at det dels skal filmes en anden gang, og så kunne han godt tænke sig at vende debatterne på hovedet endnu en gang.
”Det kunne være sjovt at have elevdebatter og få politikerne til at være ordstyrerne, der skal få børnene til at debattere,” slutter han.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere