To musiklærere fra Utterslev Skole modtog KLF's hæderspris 'Den Gyldne Pegepind' og medfølgende 25.000 kroner
Hver morgen gjalder morgensangen på Utterslev Skole i Nordvest. Børnene elsker det, og forældrene nyder at være med og opleve, hvilke undere musik kan skabe.
Bagmændene er musiklærerne Anders Jacobsen og Bjarne List Nissen, der i dag modtager prisen KLF´s Gyldne Pegepind for deres fantastiske indsats for musikken.
Der er tale om to topprofessionelle skolelærere, der brænder for deres fag og dermed skaber begejstring og kunnen hos deres elever. Derudover er de komponister, og begge har udgivet en række sangbøger.
Anders Jacobsen, der både i 2007 og 2008 blev kåret til årets børnesangskomponist, har bl.a. udgivet ´Univers på tværs´ og ´Noget at synge hjem på´.
Bjarne List Nissen, der også har sin egen blog, hvor han går til kamp for musikken, har udgivet ´Go´morgen giraffer´ og ´Skiftende tider og toner´ og har en moppedreng af en hiphop-sangbog på trapperne.
Begge har en veludviklet sans for at skrive sangtekster, der rør børn og unge med dejlig humor med swingende og livsbekræftende melodier og har i øvrigt juleudgivelser på bedding.
Anders´ og Bjarnes talenter kommer også mange andre til gode. Anders er aktiv i Naturvidenskabsfestivalen, optræder på Copenhagen Jazzfestival og lader trombonen blæse i bl.a. Ib Glindemanns orkester og har i 8 år kørt den velrenommerede Utterslev Jazzcafé.
Bjarne arbejder ved siden af organisatorisk i Musiklærerforeningen for at skabe bedre vilkår for det underprioriterede fag og underviser desuden på talrige kurser.
KLF´s Gyldne Pegepind´ uddeles hvert år på Københavns Lærerforenings generalforsamling i år for 19. gang. Formålet med prisen på 25.000 kroner er at sætte fokus på hovedstadens folkeskole, at styrke initiativer og belønne ildsjæle.
Jan Trojaborg
Lidt debat
”Skolen har udviklet sig til en politisk og økonomisk kampplads. Det må vi tage som et vilkår”, sagde klf-formand Jan Trojaborg i sin indledning.
Han omtalte statsministerens fyldige indlæg om folkeskolen i åbningstalen og beklagede Kommunernes Landsforenings usaglige angreb på lærernes arbejdstidsaftale.
Der var indlæg om Specialreform 2.0, og specialskolerne fik vedtaget en resolution, der tager afstand fra, at lærerstillinger konverteres til stillinger for andre faggrupper og som kræver, at ledelsesretten fastholdes på den enkelte skole til at ansætte de personer, der er brug for.
Målet for Specialreformen træder nu frem i fuldt lys – den er først og fremmest en spareøvelse, og målet er at skære 10,8 mio. kroner.
Fra salen blev der peget på, at belastningen er meget stor i børnehaveklasserne, og at foreningen må kræve, at der skal være to børnehaveklasseledere i hver klasse ikke mindst for at kunne klare inklusionsopgaven.
Løntilskudsjob
Der var en del indlæg fra bestyrelsesmedlemmerne om deres syn på løntilskudsjob.
Formanden mener, at nok er ordningen en nødløsning, men for at få flere lærere i arbejde er man nødt til at arbejde ud fra de små skridts politik.
Men et flertal i bestyrelsen er uenig heri, og flere udtrykte deres frygt for, at en sådan aftale kunne bruges til at lave en løntrykkerordning.
pg
Generalforsamlingen vedtog fire resolutioner:
Resolution 1.
Til Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune
Styrk kvaliteten i den københavnske folkeskole
Københavns Lærerforenings generalforsamling 5. oktober udtaler:
Antallet af lærerstillinger er de foregående 3 år reduceret med over 300 i en periode, hvor elevtallet er vokset med 1.200, og hvor der til stadighed kommer flere elever, så de på mange skoler sidder som sild i en tønde.
Det er en absurd og utilfredsstillende situation.
Vi opfordrer jer derfor kraftigt til at genoprette serviceniveauet i den københavnske folkeskole ved at ansætte læreruddannede i de stillinger, der er sparet væk.
Der er 350 arbejdsløse lærere i København, så der er rigelig med kvalificeret arbejdskraft til rådighed.
Resolution 2.
Til Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune
Stop de mange dispensationer
Københavns Lærerforenings generalforsamling 5. oktober udtaler:
KLF forlanger, at I sætter en stopper for de mange dispensationer til at rumme flere end 28 elever i de københavnske skoleklasser.
Resolution 3.
Specialskolerne i Københavns kommune stiller følgende resolution ved KLF ’s generalforsamling.
· KLFs bestyrelse opfordres af generalforsamlingen til at arbejde for, at forankringen af Specialreformen 2.0 ikke, som politisk vedtaget, veksler lærerstillinger til stillinger inden for andre faggrupper.
Bestyrelsen skal arbejde for, at opnåelse af den planlagte besparelse på 10,8 millioner kroner, ved udskiftning af lærer til andet pædagogisk personale, problematiseres og drøftes med BUF, da den efter skolernes bedste skøn hviler på et direkte forkert beregningsgrundlag. Dermed vil den tiltænkte besparelse ikke være en realitet.
· KLFs bestyrelse opfordres til at arbejde for, at ledelsesretten, i forhold til budgetramme og ansættelse, forbliver på den enkelte skole.
· Skolernes ledelser skal i samarbejde med medarbejderrepræsentanter arbejde for en fastholdelse af lærerstillinger på de københavnske specialskoler.
Dermed sikres det, at det er det mest fagligt kompetente personale der udfører skolens kerneydelse, nemlig undervisning.
Resolution 4
Til Børne- og Ungdomsudvalget i Københavns Kommune
Der er et stort behov for efteruddannelse. Jobrotation er en af vejene
Københavns Lærerforenings generalforsamling 5. oktober udtaler:
Sidste skoleår fik en lærer i gennemsnit kun lidt over 10 timers efter- og videreuddannelse. Sommeruniversitetet har rettet noget op på timetallet, men ikke på kvaliteten. I en tid med inklusion og med krav om at få flere unge i ungdomsuddannelser er der hårdt brug for en forbedring af opkvalificeringen af lærere og børnehaveklasseledere svarende til de behov, der er på den enkelte skole. Her er problemet, at Sommeruniversitet hovedsageligt er finansieret ved at dræne skolernes tid til øvrige opgaver i Kasse 3, så der stort set ikke er midler til lokal efteruddannelse.
Københavns Lærerforening er særdeles tilfreds med, at der i kommunens Budget 2013 er afsat mange flere midler til jobrotation. Vi ser jobrotation som et vigtigt tiltag i forhold til at skabe længerevarende efteruddannelsesforløb for de beskæftigede, til at mindske den bekymrende og voksende nedslidning af de ansatte og ikke mindst til at få arbejdsledige kolleger i beskæftigelse.
Byen København er i vækst, det er klassekvotienterne også. Det belaster arbejdsmiljøet. I Budget 13 varsler politikerne kamp mod nedslidning af kommunalt ansatte. Et veltilrettelagt efteruddannelsesprogram er et vigtigt våben i den kamp.
Vi forventer derfor, at Børne- og Ungdomsforvaltningen og Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen sammen med Københavns Lærerforening snarest får iværksat et ambitiøst efteruddannelsesprogram.
KLF´s bestyrelse
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere