Et stærkt rygklap fra 3F's formand giver fortsat håb i kampen for vores fælles folkeskole, mener Lars Sørensen, der også ser et stort potentiale i den nye faglige hovedorganisation, FH. Læs bloggen her.

Folkeskolen er presset på økonomien, der er færre lærere, flere nye opgaver og mange og modsatrettede krav. Derfor var det tiltrængt at opleve Per Christensen, formand for 3F, med en stærk forsvarstale for den fælles folkeskole på DLF’s kongres i sidste uge. 

Per Christensens hovedbudskab var en utvetydig opbakning til folkeskolen: ”Ingen kamp er vigtigere end kampen for fællesskabets skole” og ”Folkeskolen er den allervigtigste institution i vores samfund”. Budskaber som vi, folkeskolen og 3F’s medlemmer har brug for. I det hele taget har folkeskolen og lærerne brug for al den opbakning, der kan mobiliseres. Her spiller resten af fagbevægelsen en meget vigtig rolle. Derfor er jeg glad for, at fagbevægelsen i disse måneder rykker endnu tættere sammen. 

Vi har nu grundlaget og navn for en ny fælles hovedorganisation med i alt 1,4 mio. medlemmer og i alt 80 fagforeninger. FTF og LO fusioneres fra årsskiftet og bliver til Fagbevægelsens Hovedorganisation. 

Den nye ledelse består af flere stærke og kompetente kvinder. Lizette Risgaard bliver ny formand og blandt næstformændene er Bente Sorgenfrey og Majbrit Berlau, der begge kommer fra FTF.  

Danmarks Lærerforening skal arbejde for, at den fælles folkeskole og offentlig velfærd kommer højt på dagsordenen i det nye fællesskab – og det kan 3F og FOA hjælpe til med. 

FH har som en helt central opgave at styrke fagbevægelsens indflydelse på samfundsudviklingen og udviklingen af det danske velfærdssamfund. Store dagsordener, som medbestemmelse og indflydelse på arbejdspladsen, et sundt og sikkert arbejdsliv, og kampen mod social dumping og for globale rettigheder på arbejdsmarkedet, vil være mærkesager for den nye hovedorganisation. 

Min erfaring er, at der er meget lidt, der kommer af sig selv, og at sammenhold, koordinering og solidaritet giver faglige resultater. De københavnske fagforeninger og vores sammenhold har flere gange vist vejen og skabt forandringer og nye muligheder. Det er vigtig viden at tage med, når der skal udvikles en lokal struktur i vores nye og dagsordenssættende hovedorganisation.

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.