Der er et stigende smittetryk i hovedstadsområdet og i København. Situationen er alvorlig og eksperter og myndigheder er begyndt at tale om en anden bølge.

 Af:  Peter Jensen

'Synspunkt' er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk. 

Alligevel kører folkeskolen videre, som om Corona ikke kan komme ind på skolens område. Det forventes, at vi lærere ufortrødent skal forsætte undervisningen som normalt. –  I små fyldte klasselokaler, hvor det er umuligt at overholde afstandskravene.

Samtidig bliver vi, som borgere, bedt om at holde afstand, vaske hænder, spritte af, hoste og nyse i ærmet, begrænse antallet af kontakter, undgå større forsamlinger og lade os teste ved den mindste mistanke om smitte.       

Borgerne skal følge særlige krav og restriktioner i offentlig transport, på barer, restauranter og steder, hvor der er mange samlet. Hvorfor accepteres det så samtidigt, at man i skolen kan være samlet 25 til 30 mennesker på få kvadratmeter hver dag uden sikkerhedskrav.

 – Det hænger ikke sammen!!!

Det er jo ikke sådan, at lærere og personalet som helhed på skolerne, har mindre risiko for at få covid-19.

På Københavns Rådhus har forvaltningen stort set sendt hele personalet hjem, Det er fint! - men det er uforståeligt, at lærerne i den grad skal udsættes for smitterisiko, og at man ikke bruger de nødvendige redskaber til at forebygge.

Københavns Kommune må centralt tage ansvaret for alle skolerne i København. Det ansvar skal ikke udliciteres til den enkelte skole med bløde udmeldinger og henstillinger.

Hermed en opfordring til at tage lærernes bekymringer og frygt alvorligt, og hurtigst muligt tage initiativer til at mindske smitterisikoen på skolerne.

Et bud på generelle retningslinjer i Københavnbør være:

  • Rengøring og sikkerhed skærpes (Rengøring/afspritning flere gange dagligt i klasserum, på gange og toiletter).
  • værnemidler nok (masker, visir, sprit - og nok håndvaske).
  • Afstandskravene på 1 og 2 m. skal overholdes!
  • Der skal være få lærere i klasserne!
  • Man skal ikke blande klasserne – fx på store sproghold
  • Møder bør afholdes på nettet!
  • Lærerne bør gå hjem efter endt undervisning!
  • Forældremøder og skolehjemsamtaler bør udskydes!

Desuden skal der tages særlige hensyn til folk med kroniske sygdomme, og der skal være en særlig opmærksomhed på de medarbejdere fra UU og PPR, der er ude på mange skolebesøg.

Lad os få nogle generelle retningslinjer – lad os få det til at hænge sammen.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.