Debatindlægget er udtryk for afsenderens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.
Af Thomas Poulsen, medl. af KLF's bestyrelse
For nylig kom der endelig et politisk gennembrud i sagaen om de Nationale Test. Der er indgået kompromis i forligskredsen, og det er nu blevet frivilligt for 4 ud af 5 skoler at afvikle Nationale Test i dette forår. På trods af det politiske forlig er det meldingen fra mange skoleledere i Københavns Kommune, at de agter gennemføre National Test i foråret.
Dermed er står det helt klart, at det er nødvendigt at handle på både kommunalt og skole niveau og tage stilling til brugen af Nationale Test.
At mange skoler forsat vil afvikle test står desuden i kontrast til at Borgerrepræsentationen sidste år ansøgte Undervisningsministeriet om fritagelse for Nationale Test. Ligesom det ligeledes blev besluttet, at Nationale Test, med den usikkerhed de bevisligt er behæftet med, ikke skulle bruges til at måle skolerne. Det gør det dermed uforståeligt, at der er skoleledere der forsat vil gennemføre testene.
Som tidligere nævnt vil mange skoleledere i København på deres skoler gennemføre Nationale Test i foråret. Dermed vil de ikke tage stilling til om det giver mening at anvende testene på trods af de anbefalinger, der har medført, at folketingets politikere ikke længere tør tage ansvaret for testene.
Jeg er selv ansat på en skole hvor skolelederen har taget spørgsmålet om forsat brug af Nationale Test op på et møde med undervisningspersonalet. Her har lærerne og børnehaveklasselederne givet deres anbefalinger samt faglige og pædagogiske overvejelser vedrørende Nationale Test. Lad mig blot afsløre at anbefalingerne fra lærerne på min skole peger i retning af, at det ikke giver mening at gennemføre testene.
Status på min skole er, at skoleledelsen ikke er afklaret og jeg håber at de lytter til de fagprofessionelles anbefalinger. Ligeledes ved skoleledelsen ikke om vi er blandt de 80%, der har frihed til at vælge tests fra.
I lyset af den viden, der er tilvejebragt er det min anbefaling, at alle skoler gør som min og lokalt tager diskussionen om anvendelsen af Nationale Test når det ikke længere er et krav, at anvende dem.
Min opfordring skal lyde til Børne og Ungdoms Udvalget om at gøre, som de har gjort i I Århus og Aalborg, og sende et meget klart signal til skolerne om at indstille brugen af Nationale Test. Ligeledes opfordres det politiske udvalg at forholde sig til den absurde situation, at 20 procent af skolerne tvinges til at gennemføre test.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere