Gode faglige resultater i Oslos folkeskoler får nu Børne- og Ungdomsforvaltningen til at indføre ny uddannelse af de københavnske skoleledere, skriver borgmester Jesper Christensen på Skoleliv.dk

I København lader man sig nu inspirere af gode faglige resultater i Norges hovedstad, hvor eleverne i de ældste klasser i folkeskolen sidste år præsterede bedst til eksamen i matematik og engelsk. I skriftligt norsk var der kun tre andre kommuner med samme flotte resultat. 

Et markant fokus på faglig ledelse har ifølge borgmester Jesper Christensen betydet, at elevresultaterne er hævet betragteligt i Oslo. Det vil man nu forsøge at overføre til København.

”I forhold til andelen af elever, der gennemfører en ungdomsuddannelse, er Oslo gået fra at være under landsgennemsnittet til at være førende i Norge,” skriver Jesper Christensen i sit debatindlæg på Skoleliv.dk. Derfor vil han nu indføre en tilsvarende model for videreuddannelse af skolelederne i København, som den Oslo har haft succes med.

Skoleledere og direktion på skolebænken

I et samarbejde mellem Børne- og Ungdomsforvaltningen og Handelshøyskolen (BI) i Oslo tilrettelægges en særlig skolelederuddannelse, der erstatter diplomuddannelsen i ledelse, som ellers har været udbudt til de københavnske skoleledere. Og målet med den nye uddannelse er klart:

”Det skal kunne aflæses på elevernes faglige resultater,” skriver Jesper Christensen. Det er meningen, at Handelshøyskolen i Oslo forskningsmæssigt skal følge skolelederuddannelsen, så det er muligt at måle effekterne af skoleledernes uddannelse.

Ifølge borgmester Jesper Christensen er det ikke kun skolelederen, men hele skoleledelsen og øvrige relevante ledere i forvaltningen samt direktionen, der skal afsted på skolebænken.

Det første hold af skoleledelser starter til efteråret, hvor 26 skoler er repræsenteret. Selve uddannelsen foregår i København i endnu ikke fastlagte lokaler.

Efteruddannelsen af de københavnske skoleledere blev vedtaget af forligspartierne bag budget 2018 på Københavns Rådhus, der har afsat midler til uddannelsen, sammen med penge fra A.P. Møller Fonden, som Børne- og Ungdomsudvalget har søgt om. Aalborg Kommune gennemfører et lignende uddannelsesforløb.

Læs hele debatindlægget her.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.