Når man vælger folk til tillidshverv, er det for at blive repræsenteret. Jeg føler mig bedst repræsenteret med Inge som næstformand.

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Jeg har gennem 14 år som tillidsvalgt lært en del bestyrelsesmedlemmer at kende. Jeg kender Inge som hårdtarbejdende og dedikeret, med stor fagpolitisk tæft. Hun brænder for at skabe ordentlige forhold for lærerne. Hun er altid interesseret i at høre hvad vi gør ude på de enkelte skoler. ”Hvad gør I ude på din skole?” spørger hun. Ofte!

Inge har været næstformand siden marts 2018, og fik sin ilddåb direkte ind i OK18 forløbet. Et stærkt samarbejde med de andre københavnske fagforeninger satte de synlige rammer omkring forhandlingerne i forligsinstitutionen. Et samarbejde, hvor Inge spillede en stor rolle.

En stor opgave i løbet af 2019 var at følge op på OK18 ved at lande en lokalaftale, der var mere end blot vage hensigtserklæringer.  Vi fik som en af de første kommuner en lokalaftale med en forberedelsesfaktor. Ikke fordi forvaltningen og skolelederforeningen syntes det var nødvendigt med en aftale, men som resultatet af et intenst arbejde fra formandskabet. 

Når vi skal til kongres kræver det forarbejde, ellers er vi bare til pynt. En del af forberedelsen er et seminar med de andre kredse i hovedstadsområdet. Ved seminarerne til de seneste to kongresser har jeg haft fornøjelsen af at være i arbejdsgruppe med Inge, og har set, hvordan hun har fået bragt vores københavnerdagsordener ind, og har fået dem til at blive en del af kongressen. Lige fra at fluekneppe formuleringer i dokumenter, så de giver os det bedst mulige udgangspunkt for det videre arbejde, til, som på den seneste kongres, på talerstolen at tale arbejdet med et godt og helt arbejdsliv op som en vigtig politisk vision for DLF.

Helt aktuelt har hun etableret en fælles front med LFS, mod at erstatte lærere i den københavnske folkeskole med pædagoger, et forslag som vil koste 170 lærerstillinger, hvis det gennemføres. Det er altså bare godt fagforeningsarbejde, og kan kun realiseres fordi man har en god relation til de andre fagforeninger.

Jeg ser Katrine og Inge som det bedste formandskab.

Jeg stemmer på Inge! Jeg vil anbefale dig at gøre det samme!

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.