Omkring 80 mennesker var mødt op på Frydendalsvej for at sige farvel til Søren Freiesleben, der går på pension efter 25 år hos Københavns Lærerforening Kolonier.

”Det er sjældent man møder nogle, der er så dedikerede til deres job. Det bliver noget af en opgave at undvære dig. Vi kommer til at savne dig.”

Sådan lød det fra en af talerne fredag eftermiddag på Frydendalsvej hos Københavns Lærerforening. Der var afskedsreception for Søren Freiesleben, der går på pension efter 25 år hos Københavns Lærerforenings Kolonier.

”Og det har været en svær beslutning,” lød det fra koloni-lederen selv ”for det er en arbejdsplads, der har fyldt mig med glæde hver dag. Jeg kommer til at have minderne med mig resten af livet.”

I sin tale takkede Søren Freiesleben alle de samarbejdspartnere, som kolonierne har haft gennem tiden. Blandt andet gik der en stor tak til de tilsynsførende på de 29 kolonier. Og netop de tilsynsførende var mødt talstærkt op til receptionen, med fremmøde fra både Sæby, Kruså, Torø, Svaneke, Bogø, Fanø og en række andre steder.

Har givet kolonierne meget

I løbet af eftermiddagen blev der fortalt mange historier fra Søren Freieslebens tid hos kolonierne. Salget af en koloni ved Henne Strand blev nævnt flere gange, fordi det var med til at skabe økonomi i budgettet på et tiltrængt tidspunkt. Et salg som i øvrigt startede med et helt uventet telefonopkald fra en kvinde, der sagde, at hendes mor gerne ville købe kolonien. Og på den måde kom der mange fortællinger fra Søren Freieslebens arbejdsliv. Formanden for Københavns Lærerforening Katrine Fylking sagde blandt andet:

”Arbejdet med kolonierne har givet dig meget, og du har givet kolonierne meget. Du har for eksempel altid været meget optaget af at gøre en forskel for børn med mistrivsel og angst.”

Flere nævnte også, at Søren Freiesleben altid har været i stand til at få den bedst mulige pris, når noget skulle istandsættes eller indkøbes til en koloni. Nogle gange endda bedre end den bedst mulige pris. Derfor blev han også flere gange betegnet som en ”krejler” fra talerstolen – på en måde, som altid har været en fordel for kolonierne.

Kollegerne på kolonikontoret omtalte blandt andet Søren Freieslebens gode evne til ”aldrig at svigte med anerkendelsen.” Derfor havde kollegerne også samlet en lang række personlige hilsener til deres nu snart tidligere chef, som han kunne læse ”hvis han en dag blev i tvivl om, hvorvidt han havde betydet noget for andre mennesker”.

Søren Freiesleben har været ansat i det københavnske skolevæsen i over 40 år, her af 25 år hos kolonierne, hvor han har været leder de seneste 10.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.