Der er både fiktion, dokumentarer, serier og kortfilm på programmet, når Buster Filmfestival åbner dørene til Københavns biografer fra den 27. september til den 10. oktober.
I år har Buster Filmfestival fokus på tre temaer: Klimaforandringerne, digitale medier og film lavet af unge til unge.

Traditionen tro har Buster både sørget for events og undervisningsmaterialer, som eleverne kan opleve og arbejde med både før, under og efter turen i biografen.

Klimaaktivisme og klimaforandringer

Selv om coronapandemien har fyldt meget de seneste år, er biodiversitetskrisen og klimaforandringerne stadig verdensomspændende problematikker. Derfor har Buster Filmfestival endnu engang fokus på, hvordan mennesket både kan være med til at ødelægge og genopbygge naturen.

I år viser Buster Filmfestival blandt andet dokumentaren ”Jeg er Greta,” der handler om den unge, svenske klimaaktivist Greta Thunbergs indtræden på den klimapolitiske verdensscene.

For eleverne på de mellemste klassetrin viser Buster filmen ”Octopus making contact.” Her får Laurel og hendes far, marinebiologen David, endnu en bofælle i form af blæksprutten Heidi – som hurtigt viser sig at være meget klogere end først antaget.

Digitale mediers styrker og svagheder

Digitale medier fylder mere og mere i både børn og voksnes hverdag. Buster Filmfestival er derfor også pakket med gode film og dokumentarer, der viser begge sider af vores medieforbrug.

For mellemtrinnet viser Buster Filmfestival blandt andet en kortfilmspakke, hvor eleverne i ”Osworld” kan møde Oswald, der lever for views og likes på Youtube. I pakken vises også kortfilmen ”Insta-værdig,” der handler om Laura, som forføres af Instagrams glamourøse verden. Efter filmvisningerne i Cinemaxx kommer Signe Lilja, der er ekspert i Fandom og fortæller om online fanmobilisering og socialisering på digitale medier. 

Unge skaber film til unge

I år viser Buster Filmfestival også en række film, hvor unge filmskabere selv fortæller, hvordan det er at være ung anno 2021. Blandt andet har Buster premiere på den unge instruktør Tone Otillies afgangsfilm ”Katastrofer,” der er baseret på hendes egne erfaringer med OCD. I samme pakke vises Tone Ottilies to første kortfilm ”Lulus første gang” og ”Babylebbe” også. Efter filmvisningen kommer Tone Ottilie selv på scenen i CineMaxx og fortæller eleverne, hvordan hun bruger sine egne erfaringer til at skabe film.

Faktaboks: Fakta om Buster Filmfestival 2021

Buster Filmfestival viser mere end 100 børne- og ungdomsfilm for alle klassetrin fra den 27. september til 10. oktober 2021.

Billetterne koster 17 kroner pr. elev, og undervisningsmateriale, lærervejledning og adgang til undervisningsvideoer følger automatisk med ved billetkøb.

Find hele programmet og køb billetter på buster.dk

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.