”Vores elevers mistrivsel har store konsekvenser, ikke blot for det enkelte barn og for den enkelte familie, men for hele folkeskolen som institution. Vi ser også en stigning i forhold til lærere, der helt forlader folkeskolen og faget," skriver kredsformænd i et åbent brev.

Formændene for de seks største lærerkredse i landet, samt formanden for DLF, sendte i går aftes et åbent brev til deres kommunalpolitikere. Brevet er et opråb om flere ressourcer til folkeskolen. Formændene er særligt bekymrede for den mistrivsel, der er blandt eleverne - den påvirker nemlig ikke bare eleverne selv, men også familier, lærere og hele folkeskolen som institution.

Du kan læse hele brevet på folkeskolen.dk her.

I brevet lyder det blandt andet:

”Vores elevers mistrivsel har store konsekvenser, ikke blot for det enkelte barn og for den enkelte familie. Når børn og unge kæmper for at finde fodfæste, sætter det aftryk i klasseværelset, skolegården og hele folkeskolen som institution. Det er prisværdigt at forsøge at inkludere de elever, som har det svært, men når resurserne og de specialpædagogiske kompetencer ikke følger med, så er inklusionen dømt til at fejle.

Et markant flertal af de lærere, der rækker ud til os i fagforeningen, for at bede om hjælp, gør det på grund af fejlslagen inklusion og manglende sammenhæng mellem opgaver og resurser. Og rigtig mange ender desværre i langvarige sygemeldinger. Vi ser endda en stigning i forhold til lærere, der helt forlader folkeskolen og faget."

Flere af formændene for de lokale lærerkredse kommer med uddybende kommentarer til brevet. Blandt andet siger Charlotte Holm, der er formand for Odense Lærerforening:

”Hvis vi bliver ved på denne her måde, så dør folkeskolen langsomt. Der bliver flere og flere elever med særlige behov, og færre og færre lærere til at håndtere det. Det gør, at lærerne ikke kan give nogle af eleverne den hjælp, de har brug for på en tilfredsstillende måde. Folkeskolen er blevet udhulet så meget, at der groft sagt kun er tid til at gennemføre sin undervisning i en klasse, før man skal videre til en ny."

Afsenderne af brevet er:
Katrine Fylking, formand, Københavns Lærerforening
Dorthe Ryom Fisker, formand, Århus Lærerforening
Charlotte Holm, formand, Odense Lærerforening
Karsten Lynge Simonsen, formand, Aalborg Lærerforening
Leif Plauborg, formand, Randers Lærerforening
Maja Gundermann Østergaard, formand, Esbjerg Lærerforening
Gordon Ørskov Madsen, formand, Danmarks Lærerforening

Og du kan som sagt læse brevet i sin fulde længde på folkeskolen.dk

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.