Debatindlægget er udtryk for afsendernes egne holdninger. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.
Af Thomas Roy Larsen, medl. af KLF's bestyrelse og kandidat til bestyrelsesvalget og Peter Bugge, kandidat til KLF's bestyrelse og som kongresdelegeret
Transparent. Alle medlemmer skal have kendskab til, hvor de kan se dagsordener og referater fra bestyrelsens møder. Derfor foreslår vi, at der skrives ud til alle medlemmer, så de er klar over, hvor de kan læse med. Medlemmerne har et krav på at vide, hvad der tales om. Ellers kan de ikke forholde sig til fagforeningens beslutninger og ageren. Det skubber nødvendigheden af en fagforening i baggrunden, hvis man som medlem ikke kan forholde sig til, hvad der sker lige nu. Hvilket bringer os til det næste punkt.
Synlighed. Der er rigtigt mange skoler i vores kreds. Det giver sig selv, at man ikke kan besøge alle hele tiden. Men vi skal bruge tid på besøg på skoler, hvor der er problematiske forhold for både elever og lærere. Hvor tillidsmanden har trange kår og ikke kan nå at udføre sit arbejde tilfredsstillende – evt. pga. manglende tid. Bestyrelsen skal ikke nødvendigvis vente på en invitation fra den lokale tillidsmand. Vi forestiller os, at bestyrelsen kontakter et par skoler og tilbyder at afholde en lokal fredagsbar eller et fælles KLF-møde for skolerne sammen, hvor bestyrelsen får et indblik i lærerne på de skolers hverdag. ”En øl for en holdning” eller ”Vi giver en øl, hvis du fortæller om din hverdag”.
Tydelighed. Hvad mener bestyrelsen? Der skal være klare holdninger på skoleområdet. Gerne før end der opstår endnu en kaotisk byggesag eller et spørgsmål om skolesammenlægninger. Vi skal som fagforening ikke være bange for at have en holdning. Respekten for en samarbejdspartner kommer kun, hvis denne tør stå ved en holdning og tør have en mening om tingene. Herefter kommer arbejdet med at samarbejde med forvaltningen og politikerne. At gå på æggeskaller er ikke vejen fremad.
Visioner. Hvilke visioner har KLF for skolerne i København? Hvor vil vi gerne hen? Hvilke områder trænger til en øget indsats og hvad er vores begrundelser? Vores fagprofession giver os en fordel i forhold til at påpege både gode og dårlige områder. Lad os sammen få gang i drøftelserne og i fællesskab skabe rammen for et fagpolitisk program, som vi kan dele med medlemmerne. Altså en oversigt over hvilke områder vi især prioriterer – og hvorfor. Vi kan ikke forstille os andet, end at lokalpolitikere er lydhøre over for en løsningsorienteret samarbejdspartner.
Inddragelse. Medlemmer skal udfordres, spørges og høres. Rigtig mange lærere brænder inde med erfaringer, spørgsmål og idéer. Vi mener, at vi kunne gøre mere ud af at invitere til medlemsdebatter ude i områderne. Hvad enten det er med oplæg fra tidens forskere eller fra bestyrelsen selv, så tænker vi, at der vil være meget at hente, hvis vi får opbygget en tradition for medlemsdebatter i områderne.
Som et sidste greb, skal foreningen udfordres på holdningerne, dets image og måden den kommunikerer på. Vi skal støve os selv af, og gøre mere ud af de muligheder som moderne medier har. Lad os få kommunikationen op i gear.
Dette er de første seks forslag til, hvordan vi bliver bedre til at være konkrete og nærværende. Noget vi mener er tidssvarende og kunne give mening for mange medlemmer. Vi trænger alle til et lille los bagi, for at minde os selv om, hvorfor det er, at det er så vigtigt at være medlem af en fagforening.
Hvis du, kære kollega, er enig i at disse tiltag er vejen frem. Så husk at sætte dit kryds ved os begge når den tid kommer, og anbefal gerne dette skriv til andre af dine kolleger.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere