Til sommer hopper 4000 københavnske børn og unge ind i feriebusserne med retning mod en af Københavns Lærerforenings 29 kolonier i Danmark. Til den opgave skal der ansættes op mod 800 voksne hen over sommerens seks skoleferieuger.

Mange af den kommende sommers kolonihold er heldigvis allerede besat af både børn og voksne. Men der er fortsat gode muligheder for at komme med på et kolonihold som pædagogisk personale, økonoma eller køkkenassistent.

Hos Københavns Lærerforenings Kolonier søger man dog kun personale, der har erfaring i arbejdet med børn, hvis man vil afsted som pædagogisk personale, ligesom man skal have arbejdet i et storkøkken med madlavning til mange mennesker, hvis man vil med som køkkenpersonale. Du kan nederst i denne artikel se, hvilke uger der mangler personale, og hvilke opgaver der er ledige lige nu.

Udover erfaring er det næsten kun det gode humør og lysten til at bidrage aktivt til et dejligt koloniophold for 40 glade og aktive børn, der skal pakkes i rygsækken, inden man tager med på koloni som personale.

Stor tilslutning til feriekolonierne

Feriekolonierne er et unikt tilbud til de københavnske skoleelever som Københavns Lærerforenings Kolonier, med tilskud fra Københavns Kommune, tilbyder i skolernes sommerferie. De første kolonihold startede helt tilbage i kølvandet på storlockouten i 1899, hvor københavnske lærere tog svagelige skoleelever fra fattige hjem på ferieophold rundt om i sommerlandet.

I dag er situationen heldigvis anderledes, men den stolte kolonitradition fortsætter med gode ferieoplevelser som udgangspunkt. Nu kan alle børn i den københavnske folkeskole få mulighed for at komme med på en uges koloniophold i sommerferien. Og det er der heldigvis mange børn og unge, der har lyst til. Det glæder Gitte Nemholt fra Københavns Lærerforenings Kolonier:

”Det er helt fantastisk, at vores tilmeldingssystem hvert år bugner af ferieglade børn og unge, der bare så gerne vil afsted på en af vores feriekolonier. Det siger noget om, at det tilbud vi har er det helt rigtige for børnene.”

”Der er heldigvis også en masse lærere, pædagoger og studerende, der hvert år melder sig til at arbejde på kolonierne, ellers kunne vi slet ikke få tingene til at hænge sammen. De gør en kæmpe indsats for at skabe de bedste rammer om en sjov, varieret og oplevelsesrig feriekoloni. Det er vi dybt taknemmelige over, men vi vil gerne have endnu flere med,” lyder det fra Gitte Nemholt.

Se informationsvideo om kolonitilbuddet til københavnske skolebørn:

Brug for mere personale

For selvom Københavns Lærerforenings Kolonier allerede har en masse engagerede voksne til at tage med på feriekoloni, så mangler der fortsat en del personale, hvis alle hold skal kunne sendes afsted den kommende sommer. Derfor søger de nu pædagogisk personale og folk, der er vant til at arbejde i storkøkken:

”Vi har brug for en del voksne til den pædagogiske del af arbejdet på kolonierne især i sommerferiens midterste uger. Her kræver vi, at man har noget erfaring i arbejdet med børn og unge. Og så mangler vi personale til at lave mad og står for rengøringen. Det kræver også, at man har prøvet at stå i et køkken og lave mad til mange mennesker på en gang,” forklarer Gitte Nemholt.

Arbejdet på en feriekoloni er på alle måder anderledes end et almindeligt otte-til-fire job. Som pædagogisk leder på en koloni har man naturligvis pauser og fritid, men når man er på arbejde på kolonien, så starter man tidligt om morgenen med at vække børn, sætter borddækkerne i gang og er i det hele taget til stede for børn og unge på kolonien. Andre dage er man den, der er får lagt børnene i seng med godnatlæsning efter en lang dag fuld af aktiviteter, fortæller Gitte Nemholt.

”Man skal også være med til at planlægge og gennemføre aktiviteterne på kolonien – både de obligatoriske og de mere uformelle. Så man er virkelig på hele tiden, når man har ’vagten’.”

Selvom det for de fleste kan være hårdt at skulle være ’på’ hele tiden, så er det samtidigt også en helt fantastisk måde at være sammen med børnene på, hvis man spørger Gitte Nemholt, der selv skal afsted som pædagogisk leder på kolonien Egilsholm for 24. gang til sommer.

”Den glæde børnene viser og det liv, der er på kolonien, giver bare så meget tilbage til en, at man kan blive helt høj af det. Man er jo reelt med til at skabe nogle helt særlige rammer for børnene, som får de bedste ferieminder med hjem efter en uge på koloni. Og man får jo også et helt særligt fællesskab med de andre voksne på kolonien".

Som pædagogisk personale er man en del af et team på fire voksne, der fordeler arbejdet imellem sig i de fem dage, de fleste koloniophold varer. På Kolonikontoret, hvor Gitte Nemholt er personaleansvarlig konsulent, kan man hente gode ideer og inspiration til afvikling af et koloniophold.

I køkkenet på kolonien er der en økonoma, der står for planlægning, indkøb og madlavning sammen med tre køkkenassistenter.  Køkkenholdet står for tre måltider dagligt og for rengøring på kolonien – de steder, hvor børnene ikke skal hjælpe til.

Et job på en feriekoloni er naturligvis lønnet.

Så kunne du tænke dig at mærke sandet mellem tæerne, vinden i håret på en skyfri sommerdag og skråle med på lejrbålssangene efter en dag med rundbold, skovstratego og badeture en masse, så lyder opfordringen fra Gitte Nemholt:

”Hiv fat i os”.

SÅDAN SØGER DU JOB PÅ EN FERIEKOLONI

Ring på hverdage til Gitte Nemholt 33254425 tast 4, eller skriv en mail: gn@kolonierne.dk 
 

Uge 26               mangler 40 pædagogiske medarbejdere       38 køkkenmedarbejdere

Uge 27               mangler pædagogiske medarbejdere         køkkenmedarbejdere

Uge 28               mangler 9 pædagogiske medarbejdere         12 køkkenmedarbejdere

Uge 29               mangler 8 pædagogiske medarbejdere         køkkenmedarbejdere

Uge 30               mangler 21 pædagogiske medarbejdere       9 køkkenmedarbejdere

Uge 31               mangler 44 pædagogiske medarbejdere       45 køkkenmedarbejdere

Der er også enkelte ledige stillinger i uge 28,29 og 30

Kilde: Københavns Lærerforenings Kolonier

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.