På en opstillingsgeneralforsamling den 29. februar blev KLF’s formand, Katrine Fylking, og næstformand Janne Riise Hansen, genvalgt. Nu venter valget til bestyrelsen og kongresdelegerede til Danmarks Lærerforening.

Der var stående klapsalver til både formand Katrine Fylking og næstformand Janne Riise Hansen, da de blev genvalgt for de næste to år uden modkandidater. Det skete på Københavns Lærerforenings opstillingsgeneralforsamling. På generalforsamlingen skulle medlemmer, som kun stiller op til valget til KLF’s bestyrelse eller som kongresdelegerede i Danmarks Lærerforening, også melde deres kandidatur. Det var der 25 medlemmer, der gjorde. Valgkampen blev dermed skudt i gang, og selve valghandlingen kommer til at foregå i perioden fra den 14. til den 21. marts, hvor alle medlemmer af KLF kan stemme.

I sin tale til generalforsamlingen sagde Katrine Fylking bl.a.: ”Alle lærere skal have mulighed for at udfolde deres profession. Det er et politisk anliggende at få sikret det – og skal være en opgave for vores fagforening. Lærerarbejdet er for presset. Vi har oplevet afmagt og moralsk stress. Vi har brug for den nødvendige tid til opgaverne. Der er brug for overskud – og det gælder i hele lærerlivet. Vi kan ikke have en demokratisk skole for vores elever, hvis vi ikke har det for vores lærere. København er landets største kommune, og KLF er DLF’s største kreds. Vi har muligheden for at vise vejen for hele den danske folkeskole.”

Valget til bestyrelse og kongresdelegerede vil blive dækket her på KLFnet, hvor kandidaterne bliver præsenteret, og hvor der muligheder for at deltage i debatten. Der vil blive orienteret nærmere om vedtægternes regler for valg. Selve afstemning vil forgå elektronisk.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.