Formanden i KLF er den, der samler alle tråde og skaber overblikket over både det politiske arbejde i bestyrelsen og det organisatoriske arbejde i sekretariatet. Formanden repræsenterer KLF i mange sammenhænge. Det er et fuldtidsjob, som ikke kan deles med en post i hovedstyrelsen.

Hvis jeg bliver valgt som formand, træder jeg ud af hovedstyrelsen og giver den 100 % som formand.

Mine to år i hovedstyrelsen har været meget udviklende på det personlige plan, og jeg har lært meget både i arbejdet i hovedstyrelsen og på kurser og uddannelse. Jeg har vedholdende kunnet arbejde for at skabe et stærkt grundlag for OK18-forhandlingerne. Jeg har været en drivende kraft i at udbrede og styrke velfærdsarbejdet mellem fagforeningerne og offentligheden, først gennem Velfærdsalliancen og sidst ved opbyggelsen af København og Danmark for Velfærd. Jeg har kunnet arbejde for at genskabe en formålsstyret folkeskole.

Hvorfor vil jeg så træde ud af hovedstyrelsen og overlade posten til min suppleant?

Det vil jeg, fordi formanden i KLF er den, der samler alle tråde og skaber overblikket over både det politiske arbejde i bestyrelsen og det organisatoriske arbejde i sekretariatet. Formanden repræsenterer KLF i mange sammenhænge. Det er et fuldtidsjob, som ikke kan deles med en post i hovedstyrelsen.

KLF’s bestyrelse skal være et kraftcenter, der har størst muligt indblik og indflydelse både horisontalt og vertikalt.

Det brede indblik og føling med hverdagen sker gennem førstehåndserfaringer fra bestyrelsesmedlemmerne, som er tre dage ”i skole” og to dage i bestyrelsen om ugen. De bringer viden om skolens tilstand direkte ind i bestyrelsen. Men det er også vigtigt, at denne viden bliver bragt videre opad, og derfor skal vi have repræsentanter i DLF’s hovedstyrelse, som også sidder i KLF’s bestyrelse. De skal både bringe viden fra KLF ind i DLF og samtidig bringe den viden, man får i DLF, tilbage til KLF’s bestyrelse.

KLF er organisatorisk en del af Danmarks Lærerforening. Det er derfor vigtigt, at KLF har så stor indflydelse som muligt i de to centrale fora i DLF, kongressen og hovedstyrelsen.

Kongressen er foreningens højeste myndighed og lægger de politiske rammer for foreningens arbejde. Det er kongressen, der bestemmer, hvilke krav vi stiller til overenskomsten, og den vælger formanden og næstformanden i DLF. Vores indflydelse på kongressen er sikret på forhånd. KLF har 18 pladser i kongressen. De første 9 pladser er tildelt KLF’s bestyrelse, og resten af pladserne vælges blandt KLF’s medlemmer.

Hovedstyrelsen i DLF leder det daglige arbejde og handler på DLF’s vegne inden for de rammer, kongressen har sat. I modsætning til kongressen er vi i KLF ikke sikret nogen pladser i dette magtfulde forum, som består af 23 medlemmer, som bliver valgt fra hele landet hvert fjerde år.

Lige nu forhandles overenskomsten på vores vegne, og alene af den grund er det særdeles vigtigt, at bestyrelsen i KLF har tætte bånd til/er en del af hovedstyrelsen. Jeg ser det som en stor styrke, at jeg har været det første bestyrelsesmedlem i KLF’s historie, der har været bestyrelsesmedlem i begge bestyrelser. Den viden og erfaring, jeg har fået her, vil jeg kunne bruge i arbejdet som formand for KLF. Jeg ser det som ideelt, at KLF’s næstformand også bliver valgt til hovedstyrelsen sammen med et bestyrelsesmedlem, da det vil styrke KLF’s formandskab og bestyrelse. 

Skrevet af Kjell Nilsson, kandidat til formand-, næstformands- og bestyrelsesvalget i KLF.

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.