"Under kommunalvalgkampen i efteråret lovede politikerne alt fra to-lærer- timer, over bedre resurser til inklusion, til bedre lokaler og faciliteter til praksisnær undervisning. Lad os stå fast og hold dem op på deres løfter!"

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

På bestyrelsesmødet den 28. februar var BUFs budget for 2023 på dagsordenen. Til det punkt fulgte der en del hjemmearbejde i form af 32 bilag med beskrivelser af ”investering-, innovations- og ikke mindst- effektiviseringsforslag”. Med andre ord, en alt for lang liste af besparelser og nedskæringer. For som hvert år skal Københavns Kommune spare penge - også på Børne- og Ungeområdet. 55,3 millioner kroner skal man finde i budgettet for 2023.            

De bilag var alt andet end sjov godnatlæsning. Især forslaget om at øge andelen af pædagoger i den understøttende undervisning fra 50 til 70% og dermed fjerne 170 lærerstillinger, gør at man sover dårligt om natten.

Det mest rystende er dog næsten de mange forslag, der hver for sig ikke giver den store besparelse, men samler sammen til bunke. Der er blevet sparet så meget gennem de seneste år, at der ikke er nogle steder at spare længere - for hvor skal man skære, når man ikke kun har skåret ind til benet, men nærmest har skåret benet af. Det er tydeligt at se i de forslag til besparelser, undskyld ”investering-, innovations- og effektiviseringsforslag”, at selv forvaltningen ikke længere kan finde nogle oplagte steder at spare.

Der bliver ledt med lys og lygte efter småpenge, som de 500.000 kroner der kan spares ved at eleverne går selv til svømmeundervisning i stedet for at blive kørt. Eller de 400.000 kroner man vil spare på øget tilbageslusning fra specialundervisningstilbud (selvfølgelig med hjælp af to ”tilbageslusningskoordinatorer”). 600.000 kroner kan hentes ved det der i forvaltningssprog hedder ”styrket mestring af selvtransport i udskoling på specialklasser og -skoler”, med andre ord -”Kan de ikke selv tage bussen?”.

Og selvfølgelig går Ungdommens Uddannelsesvejledning heller ikke fri for nedskæringer -undskyld, effektiviseringer- hvor vejlederne både skal vente eller undvære deres uddannelse og løbe endnu stærkere end de gør i forvejen, for at bidrage med 1,2 millioner til den samlede pulje besparelser på 55,3 millioner.

Under kommunalvalgkampen i efteråret lovede politikerne alt fra to-lærer- timer, over bedre resurser til inklusion, til bedre lokaler og faciliteter til praksisnær undervisning.

Lad os stå fast og hold dem op på deres løfter!

Og lad os give dem en hånd med at få skrottet budgetloven.

Folkeskolen i København har brug for investeringer og ikke flere besparelser og nedskæringer!

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.