Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.
Generalforsamlingen. Vi har udviklet rammerne på seneste generalforsamling. Som noget helt nyt sendte bestyrelsen, som optakt til generalforsamlingen de temaer, vi vurderede, fylder fagpolitisk til drøftelse i KLF-afdelingerne. På generalforsamling benyttede vi drøftelse i grupper, for at flere kom til orde og til at kvalificere debatten på generalforsamlingen og vort fremadrettede fagpolitiske arbejde. Resultatet af gruppedrøftelsen var ikke overraskende. Det var områder som inklusion, arbejdsmængde og hvad der skal til, for at vi kan holde til et helt arbejdsliv, der blev præsenteret som felter, der kræver fagpolitisk handling. Jeg kan se, at debatten ved bordene, ikke kun har haft betydning for, hvordan KLF handler, men også for, hvordan der på den enkelte arbejdsplads bliver diskuteret faglighed og arbejdsmiljø og efterfølgende tænkt handlinger i forhold til, hvordan skolens ressourcer skal prioriteres.
Skolebesøg. Det, at bestyrelsen kommer på jævnlige skolebesøg i KLF- afdelingerne og efterfølgende tager afsæt i det, der fylder lokalt, er helt centralt i arbejdet for at styrke sammenhængskraften i foreningen og dermed også vores fagpolitiske indflydelse. Ned- og op lukning af skolerne på grund af corona de sidste to år, har gjort det vanskeligt for bestyrelsen at komme på skolebesøg i KLF-afdelingerne. I efteråret startede vi en runde skolebesøg, men endnu en nedlukning i december satte en stopper for disse. På de besøg, vi nåede, blev der drøftet, hvad der fylder i hverdagen og ønsker om, hvad foreningen skal have fokus på. Problematiske rammer for arbejdet med elever med særlige behov var et gennemgående tema. Konkrete bud på, hvad vi skal prioritere, var blandt andet bedre rammer, flere to-lærer-timer, hurtigere visitationsproces for de elever, der har brug for et mere vidtgående specialundervisningstilbud og ændring af det pædagogiske notat, så det bliver håndterbart og anvendeligt. Det tager vi i bestyrelsen med i det videre arbejde.
Kongressen i DLF. Vi har styrket samarbejdet med vores store kongresdelegation og på den måde arbejdet for, at vores særlige københavnerdagsordener kommer til at fylde mere på kongressen og i det efterfølgende arbejde i DLF. Et eksempel på dette er Christiansborgpolitikernes beslutning om forhøjelse af pensionsalderen, og at vi, som danskere, skal kunne holde til et fortsat længere og alt for langt arbejdsliv. Vel og mærke samtidig med, at en stor andel rammes af arbejdsbetinget stress, oplever mental nedslidning og forlader lærerarbejdet langt før pensioneringstidspunktet. ’Sænk pensionsalderen’ og ’at holde til et helt arbejdsliv’ er dagsordener, KLF sammen med de andre københavnske fagforeninger, har arbejdet og stadig arbejder for. Vores bidrag fra københavnerdelegationen på kongressen om pensionsalder og nedslidning er medvirkende til, at det er en dagsorden, DLF tager med i arbejde i vores hovedorganisation FH. På generalforsamlingen var der et stort ønske om, at KLF arbejder videre med ’at vi skal kunne holde til et til et helt arbejdsliv’. Den dagsorden, skal vi have med, når vi på kongres skal stille krav til overenskomstforhandlingerne i 2024.
Mere inddragelse af medlemmer i foreningsarbejdet end ovennævnte har været et centralt sigte for alle i bestyrelsen. De sidste to år har corona pandemien haft betydning for, hvor meget, der har kunnet lade sig gøre i virkeligheden. Nu er samfundet ved at genåbne, og det er tid til at styrke fællesskab, fagligt engagement, demokrati og involvering i vores fælles fagforening. Det vil jeg fortsat arbejde for.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere