Tirsdag eftermiddag var 120 tillidsrepræsentanter fra de københavnske folkeskoler samlet i Amager Bio til møde om den tilspidsede situation på skoleområdet. Der var stor interesse for at høre om forhandlingsforløbet, som grundigt blev ridset op af foreningens formand Jan Trojaborg.
Undervejs var der kritiske spørgsmål fra flere tillidsrepræsentanter, der blandt andet var bekymrede for, om foreningen var gået til forhandlingerne med et ensidigt fokus på de 5 timer til forberedelse hjemme. Til det var svaret, at bestyrelsen er forpligtet af beslutningen på generalforsamlingen i 2015, til at arbejde for muligheden for den enkelte lærer til at kunne vælge, hvor og hvornår man vil lægge de 5 timer til forberedelse. Flere gav udtryk for det store pres, der fortsat ville være på den samlede forberedelsestid, selvom man får 5 timer til forberedelse hver uge hjemme eller på skolen.
Formanden forsikrede, at man i forhandlingerne havde haft fokus på mange andre aspekter, som parterne i kompromisets navn havde fundet løsninger på. Med sammenbruddet i forhandlingerne kan disse ikke realiseres på nuværende tidspunkt. KLF´s forhandlere havde gentagne gange givet udtryk for det pres, lærerne er under på skolerne med manglende tid til at løse opgaverne tilfredsstillende. Jan Trojaborg opridsede også de tydelige konsekvenser af den fulde tilstedeværelsespligt, der er i Forståelsespapiret – der fortsat gælder – og som alle parter er forpligtede til at håndhæve.
LÆS OGSÅ: Rod i ansættelsesbreve og lønninger til lærerne
Alene i august er der ansat mellem 500 og 600 nye lærere i København. Det betyder, ifølge Jan Trojaborg, at der er mange skoler, som har sagt farvel til en masse kollegaer før sommerferien. Mange får job i de omkringliggende kommuner, hvor rammerne for arbejdets tilrettelæggelse er bedre end i København. Derudover er det svært for mange skoler at få uddannede lærere til de ledige stillinger.
Det blev endvidere oplyst, at 400 nyansatte lærere endnu ikke har fået deres ansættelsespapirer og derfor endnu ikke har fået løn eller kun dele af lønnen.
Opbakning fra TR’erne til KLF
Der var, trods bekymringerne, stor forståelse for den forhandlingslinje, KLF har lagt i det samlede forløb, og adskillige gange blev der klappet bekræftende af udmeldingerne fra scenen og i salen.
Ifølge Jan Trojaborg er KLF gået til forhandlingerne med et ønske om at styrke den kollektive ret frem for den individuelle, og det vil foreningen fortsætte med.
Ved mødets afslutning tilsluttede forsamlingen sig en fælles udtalelse til politikerne på Københavns Rådhus. I udtalelsen bakker tillidsrepræsentanterne op om KLF’s krav om 5 timer til individuel forberedelse, der kan placeres efter den enkeltes valg.
Læs hele udtalelsen her.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere