Siden midten af marts har skiftende personale fra Københavns Lufthavn og medlemmer af 3F Kastrup stået ved indgangene til lufthavnen for at dele flyers ud til tusindvis af rejsende danskere og turister. I dag var KLF også med i kampen for ordentlige arbejdsvilkår på det danske arbejdsmarked.

Ryanair har pure afvist at indgå overenskomst på danske vilkår for de ansatte piloter og kabinepersonalet, og Flyvebranchens Personaleunion (FPU) og Serviceforbundet er kun blevet mødt med afvisninger fra det irske flyselskab.

Derfor har LO på vegne af FPU og Serviceforbundet forelagt sagen for Arbejdsretten og ønsker dens afgørelse af, hvorvidt det er lovligt at lave sympatikonflikter. Det afgøres i Arbejdsretten 15. juni.

Indtil da mødes de rejsende i lufthavnen af lufthavnsansatte og medlemmer af 3F Kastrup, der i deres fritid deler flyers ud med overskrifterne: ’BE FAIR RYANAIR!’ og ’SOCIAL DUMPING’.

KLF bakker op

I Københavns Lærerforening bakker bestyrelsen op om FPU og Serviceforbundets kamp for ordentlige arbejdsvilkår. Lørdag deltog mere end 25 lærere fra København i en sympatiaktion, hvor der pludselig var rigtig mange hænder, der spredte flyers.

KLFTV – se videoindslag fra lørdagens sympatiaktion i lufthavnen.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke. Tilmeld dig her.