På Lundehusskolen i Københavns Nordvestkvarter mødte alle lærere ind her til morgen. Samtidigt var kun 35 af skolens ca. 460 elever dukket op. Ifølge skoleleder Kim Stenholm Paulsen havde skolens opslag på Facebook i går aftes og en lang sms-kæde til forældrene på skolen allerede haft sin effekt. Her opfordrede skolen forældrene til, i det omfang det er muligt at holde eleverne hjemme allerede fra i dag.
”Vi har her til formiddag kontaktet de 35 fremmødte børns forældre for at høre, om de rent faktisk behøvede at være i skole, eller om der var mulighed for, at de kunne være hjemme. Så nu er vi nede på 20 elever,” forklarer Kim Stenholm Paulsen, der måtte bruge andre kommunikationskanaler i går aftes, da AULA var nede i flere timer.
Han fortæller, at det primært er elever fra de ældste klasser, der er taget hjem igen.
På et møde i 10-pausen for alle skolens lærere, blev der aftalt, hvilke lærere der kunne tage hjem nu, og hvem der bliver og varetager de tilbageværende elevers undervisning og pasning.
”Det er først og fremmest lærere med små børn, som vi har sendt hjem igen. Alle har fået besked om, at de mentalt skal forberede sig på, at der kan komme hjemmearbejde eller andre meldinger, der gør, at de skal holde sig orienteret på AULA.”
Måske selvstudie hjemmefra
I løbet af torsdagen vil ledelsen på skolen forsøge at danne sig et overblik over, hvor mange elever man kan forvente i skole i morgen, så man kan have personale nok til at varetage undervisning eller pasning. Samtidigt skal ledelsen finde ud af, om lærerne skal forberede undervisning til de mange elever, der i de næste 14 dage skal være hjemme.
”Det bliver et stort digitalt koordineringsarbejde – hvor lærerne i teams må finde en måde at tilrettelægge eventuelle opgaver til eleverne – så det hænger sammen for dem. Det er for tidligt at sige noget om, hvorvidt vi ender ud med at håndtere situationen på den måde,” fortæller Kim Stenholm Paulsen.
Resten af dagen skal bruges på at planlægge det nødbredskab, som skolen skal have klar fra på mandag, såfremt der bliver behov for at modtage elever, der ikke kan være hjemme.
På Lykkebo Skole i Valby er situationen den samme. Skoleleder Søren Friis har ikke det konkrete tal på, hvor mange elever der er mødt ind her til morgen, men ”det er få”, fortæller han.
”Lige nu sidder de forskellige teams og ringer ud til skolens forældre for at få et overblik over, hvor mange elever, der kan blive hjemme i den kommende periode, så vi kan få klarlagt, hvad behovet er fra på mandag,” siger Søren Friis.
På Lykkebo Skole er lærerne blevet bedt om at forberede ugeplanen for næste uge, så eleverne hjemmefra har noget at beskæftige sig med i det omfang, det er muligt for dem.
Forældrene var hurtige på mobiltasterne
Allerede under statsministerens pressemøde i går aftes blev Søren Friis nød til at forholde sig til den nye situation:
”Min telefon ringede under statsministerens pressemøde med flere opkald fra forældre, der ville vide, hvordan vi ville gribe det an,” fortæller Søren Friis.
”Vi slår koldt vand i blodet og bevarer roen. Lige nu handler det om at løse situationen bedst muligt. Derfor skal elever og forældre ikke komme hen på skolen for at hente bøger eller computere, man må klare sig hjemmefra med det, man har. Det er det vigtigste.”
Søren Friis kunne heller ikke bruge AULA i går aftes, så informationerne til forældre og personale foregik via skoles hjemmeside, Facebook og sms’er.
Københavns Kommune forbereder lukning af al unødig aktivitet. Læs kommunes anbefalinger her.
Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere.
Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.
Vær den første til at kommentere