De populære feriekolonier for københavnske skolebørn søger køkken- og pædagogisk personale til kolonihold den kommende sommer. Måske venter alletiders sommerjob på dig her?

Til sommer hopper 4000 københavnske børn og unge ind i feriebusserne med retning mod en af Københavns Lærerforenings 29 kolonier rundt omkring i hele landet. Derfor skal der ansættes op mod 800 voksne, som kan være med til at give børnene en oplevelse for livet hen over sommerens seks skoleferieuger.

Mange af den sommerens kolonihold er heldigvis allerede besat af både børn og voksne. Men der er fortsat rigtig gode muligheder for at komme med på et kolonihold som kolonileder, pædagogisk personale, køkkenleder eller køkkenassistent.

Hos Københavns Lærerforenings Kolonier søger man dog kun personale, der har erfaring i arbejdet med børn, hvis man vil afsted som pædagogisk personale, ligesom man skal have arbejdet i et storkøkken med madlavning til mange mennesker, hvis man vil med som køkkenpersonale. Nederst i denne artikel kan du se, hvilke uger der mangler personale, og hvilke opgaver der er ledige lige nu.

Udover erfaring er det næsten kun det gode humør og lysten til at bidrage aktivt til et dejligt koloniophold for 40 glade og aktive børn, der skal pakkes i rygsækken, inden man tager med på koloni som personale.

Stor tilslutning til feriekolonierne

Feriekolonierne er et unikt tilbud til de københavnske skoleelever som Københavns Lærerforenings Kolonier, med tilskud fra Københavns Kommune, tilbyder i skolernes sommerferie. Der er en 125 år lang og stolt kolonitradition i København med gode ferieoplevelser for børn og unge som udgangspunkt. Og det er der heldigvis stadig mange børn og unge, der har lyst til. Det glæder Gitte Nemholt fra Københavns Lærerforenings Kolonier:

”Det er helt fantastisk, at vores tilmeldingssystem hvert år bugner af ferieglade børn og unge, der bare så gerne vil afsted på en af vores feriekolonier. Det siger noget om, at det tilbud, vi har, er det helt rigtige for børnene.”

”Der er heldigvis også en masse lærere, pædagoger og studerende, og andre, der har erfaring med at arbejde med børn eller i et storkøkken, der hvert år melder sig til at arbejde på kolonierne, ellers kunne vi slet ikke få tingene til at hænge sammen. De gør en kæmpe indsats for at skabe de bedste rammer om en sjov, varieret og oplevelsesrig feriekoloni. Det er vi dybt taknemmelige over, men vi vil gerne have endnu flere med,” lyder det fra Gitte Nemholt.

Brug for mere personale

For selvom Københavns Lærerforenings Kolonier allerede har en masse engagerede voksne til at tage med på feriekoloni, så mangler der fortsat en del personale, hvis alle hold skal kunne sendes afsted den kommende sommer. Derfor søger de nu pædagogisk personale og folk, der er vant til at arbejde i storkøkken:

”Vi har brug for en del voksne til den pædagogiske del af arbejdet på kolonierne især i sommerferiens yderste uger 27, 31, 32. Arbejdet på en feriekoloni er på alle måder anderledes end et almindeligt otte-til-fire job. Som pædagogisk leder på en koloni har man naturligvis pauser og fritid, men når man er på arbejde på kolonien, så starter man tidligt om morgenen med at vække børn, sætter borddækkerne i gang og er i det hele taget til stede for børn og unge på kolonien,” fortæller Gitte Nemholt.

”Man skal også være med til at planlægge og gennemføre aktiviteterne på kolonien – både de obligatoriske og de mere uformelle. Så man er virkelig på hele tiden, når man har ’vagten’.”

Selvom det for de fleste kan være hårdt at skulle være ’på’ hele tiden, så er det samtidigt også en helt fantastisk måde at være sammen med børnene på, hvis man spørger Gitte Nemholt, der selv skal afsted som pædagogisk leder på kolonien Egilsholm for 25. gang til sommer.

”Den glæde, børnene viser, og det liv, der er på kolonien, giver bare så meget tilbage til en, at man kan blive helt høj af det. Man er jo reelt med til at skabe nogle helt særlige rammer for børnene, som får de bedste ferieminder med hjem efter en uge på koloni. Og man får jo også et helt særligt fællesskab med de andre voksne på kolonien.”

Som pædagogisk personale er man en del af et team på fire voksne, der fordeler arbejdet imellem sig i de fem dage, de fleste koloniophold varer. På Kolonikontoret, hvor Gitte Nemholt er personaleansvarlig konsulent, kan man hente gode ideer og inspiration til afvikling af et koloniophold.

I køkkenet på kolonien er der en køkkenleder, der står for planlægning, indkøb og madlavning sammen med tre køkkenassistenter.  Køkkenholdet står for tre måltider dagligt og for rengøring på kolonien – de steder, hvor børnene ikke skal hjælpe til.

Så kunne du tænke dig at mærke sandet mellem tæerne, vinden i håret på en skyfri sommerdag og skråle med på lejrbålssangene efter en dag med rundbold, Skovstratego og badeture, så lyder opfordringen fra Gitte Nemholt:

”Hiv fat i os”.

Herunder kan du læse, hvordan du søger et sommerjob på en koloni:

SÅDAN SØGER DU JOB PÅ EN FERIEKOLONI

Ring på hverdage til Gitte Nemholt 33254425 tast 4, eller skriv en mail: gn@kolonierne.dk
 

Uge 27

mangler 30 pædagogiske medarbejdere

25 køkkenmedarbejdere

Uge 28

mangler pædagogiske medarbejdere

køkkenmedarbejdere

Uge 29

mangler 5 pædagogiske medarbejdere 

0 køkkenmedarbejdere

Uge 30

mangler 0 pædagogiske medarbejdere

0 køkkenmedarbejdere

Uge 31

mangler 21 pædagogiske medarbejdere

13 køkkenmedarbejdere

Uge 32

mangler 57 pædagogiske medarbejdere

44 køkkenmedarbejdere

 

Der kan være enkelte ledige stillinger på andre hold end ovennævnte.

 

Kilde: Københavns Lærerforenings Kolonier

 

 

 

 

 

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.