En særlig donation til Københavns Lærerforenings Kolonier giver skolerne i København mulighed for at tage på hyttetur eller lejrskole til halv pris.

Københavnske skoleelever og deres lærere kan nu komme på hyttetur eller lejrskole til halv pris på en af Københavns Lærerforenings mange kolonier i Danmark. Det er penge fra Drejerens Hus, der indtil videre gør det muligt at tage klassen ud til skov, mark og strand til en væsentligt reduceret pris.

I alt har fonden bag Drejerens Hus doneret 300.000 kr. til, at endnu flere københavnske skoleelever kan komme på hyttetur eller lejrskole.

Normalt koster det 110 kr. pr. elev for en overnatning på en af Københavns Lærerforenings Kolonier, men nu lyder prisen pr. elev altså på 55 kr.

Den særlige rabat gælder så længe, der er penge fra Drejerens Fond, fortæller forretningsfører Søren Freiesleben fra Kolonierne. Og pengene kan hurtigt blive brugt, vurderer han.

”Vi har naturligvis set på, hvem der allerede har booket vores kolonier til hytteture eller lejrskoler til det kommende skoleår og dem, der endnu ikke har betalt, får opholdet med rabatten betalt af Drejerens Fond”.

Ifølge Søren Freiesleben betyder det, at de første 100.000 kr. allerede er kommet en masse skoler til gavn.

”Det er en meget flot donation fra Drejerens Hus, som vi ved, vil være til gavn for mange skolers økonomi. Jeg håber derfor også, at skolerne benytter sig af tilbuddet, så eleverne og lærerne kan komme afsted sammen,” siger Søren Freiesleben.

På kolonierne.dk kan du søge efter ledige kolonier og du kan læse nærmere om lokale oplevelsesmuligheder og aktiviteter tæt på kolonien.

OM DREJERENS HUS         

Fonden, der også benævnes Fonden for Københavns Skolebørns undervisningsophold på landet, har som navnet antyder til formål at give københavnske skoleelever muligheder for at komme ud i naturen. Huset har tidligere været anvendt som lejrskole for københavnerbørn. Pengene fra fonden kommer fra salget af Drejerens hus, der ligger i nærheden af Gilleleje.

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.