Skønt at hele to fagligt aktive begge ønsker at være vores næstformand. Det betyder debat. Og at vi kan vælge. Skønt.

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Jeg kan dog ikke kende det KLF Janne tegner.

KLF er for mig ikke en fagforening, hvor det er svært at blive hørt eller at forstå, hvad fagforeningen synes er vigtigt. Tværtimod.

Jeg har selv den modsatte oplevelse. Jeg har et par gange foreslået ting. Så sent som i august foreslog jeg bestyrelsen at invitere en repræsentant for de strejkende sygeplejersker til et TR møde, så vi kunne høre sagen fra hestens egne mule. Det blev imødekommet, på trods af at jeg ved, bestyrelsen havde delte meninger om strejken. Det synes jeg er ret åbent og dynamisk. For nogle år siden, før vi fik en lokal arbejdstidsaftale, stillede jeg et forslag til generalforsamlingen, en slags input til hvordan vi kunne arbejde med det. Det delte bestyrelsen, men de lovede at tænke over det til året efter, hvor Lars og Inge så rakte ud, talte om tingene i mit forslag, så vi sammen kunne stille et forslag som generalforsamlingen vedtog. Igen – åbent, imødekommende og dynamisk. Så der er min oplevelse en anden, og jeg kan garantere, at de fleste fagforeninger ikke kører med KLFs standart på det punkt.

KLF på en ny og bedre måde, Tillokkende. Men når det bliver fremført som en noget diffus men meget massiv kritik, så får jeg behov for at sige: Når man så mange gange gentager, at tingene skal foregå på nye og spændende måder, er det påfaldende at intet nyt bliver sagt. Minder mig lidt om en skolereform, der engang var det nye sort. Skarp sat op, ja, men jeg har jo faktisk tidlige spurgt hvilke dynamiske forandringer Janne har bragt frem, men ikke kunnet komme igennem med.

Når kritikken om manglende dynamik og inddragelse så bliver fremsat efter 2 år med Corona, så synes jeg det er ret urimeligt. Ikke et tegn på god dømmekraft i min optik.

Kan det ikke blive bedre, som Janne siger. Helt sikkert. Men da det jo er noget jeg oplever alle ønsker, er det ikke særlig interessant i et valg mellem personer. Så bliver det mest en konkurrence om hvem der kan sige ”sociale medier” på flest forskellige måder.

Janne lægger alle sine æg i samarbejdssporets kurv. Bedre samarbejde med især kommunen og lederforeningen er vejen frem. Men det er jo hverken Inge eller KLF der har gjort det samarbejde vanskeligt. Såvel Københavns kommune som lederforeningen har det ansvar. Det tog f.eks. 6 års hårdt arbejde fra ’13 til ’19 at skabe et flertal i Børne og Unge udvalget, udenom Socialdemokratiet, for en lokal arbejdstidsaftale. En af de mindst ringe i landet, takket være Inge og Lars, som ellers var under pres fra "nytænkende tillidsrepræsentanter", som kraftigt opfordrede til at opgive kravet om defineret forberedelsestid.

Selvfølgelig skal forhandlingsklimaet mellem KLF og Københavns kommune være så godt som muligt. Men Janne, vær varsom med at fortælle medlemmerne, at det er et værn mod nedskæringer, dårligere folkeskole og forringede arbejdsvilkår. Nogen gange skal man komme med blomster. Andre gange en Rottweiler.

Janne siger at hun og Inge er fagpolitiske enige. For mig at se vender alt hvad Janne siger ind mod egne rækker. Vores egne problemer og de skal løses på en ny og spændende måde, af os selv.

Inge derimod vender ikke alene indad mod lærernes udfordringer. Hun vender også udad i det meste hun siger i debatten om ny næstformand. I en klar erkendelse af, at alle vores problemer hænger uløseligt sammen med hele velfærdssamfundets krise. Og dermed alle offentligt ansatte. Det er ude i det fællesskab, på tværs af fag og faggrænser kræfterne til forandringer og forbedringerne findes. Ligeløn. Nedsat arbejdstid. Stop for rutinemæssige nedskæringer f.eks.

Så jeg tror der er en forskel.

Jeg stemmer på Inge. Hun arbejder som en hest i det daglige, hun ved vi er en del at noget større, ikke nok i os selv. Og hendes kompas vender rigtigt når det brænder på. Inge støttede sygeplejerskernes kamp for ligeløn mens så godt som alle andre vendte dem ryggen.

Johan, TR på Blågård Skole

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.