Københavns Lærerforening har brug for klare målsætninger og stærke strategier for at lykkes med arbejdet for bedre arbejdsvilkår for medlemmerne. Men vi har samtidigt også brug for, at medlemmerne, i højere grad end nu, oplever at være en aktiv del af foreningens arbejde med at opnå resultaterne. Ellers lykkes vi ikke med opgaven. Lad os sammen gøre KLF endnu stærkere.

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Vi er som medlemmer af Københavns Lærerforening vidt forskellige. Medlemsgruppen består af medlemmer fra 23 år til helt op i seniorårene. Vi er lærere, børnehaveklasseledere, logopæder, uddannelsesvejledere og undervisere på social- og sundhedsuddannelserne m.fl.

Trods forskellighederne er der meget, der samler os. Men ikke alle oplever, at deres fagforening har en betydning for dem. Jeg mener, at alle medlemmer skal opleve, at deres fagforening repræsenterer dem. Dét, tror jeg, sker først og fremmest ved aktiv medlemsinvolvering.  

Dette kræver en stærk og samlende politisk ledelse, der lytter til OG engagerer medlemmerne. Det er den politiske ledelses ansvar og forpligtigelse at gå forrest for at opnå de resultater, der tjener medlemmerne bedst. Men de bedste resultater opnås altså bedst, hvis medlemmerne er med os hele vejen.

KLF og alle vores medlemsgrupper skal være en respekteret, betydningsfuld og uundværlig stemme, når vi skal skabe skolepolitik på alle niveauer. Jeg vil arbejde for, at langt mere af KLF’s politik og retning er noget som alle, i et større omfang end i dag, kan have indflydelse på. Og misforstå mig nu ikke: Jeg forestiller mig ikke, at der fremover skal sidde flere hundrede i et lokale og hver især ønske deres bid af kagen, når der skal politikudvikles, men vi skal i højere grad have kontakt med medlemmerne, når vi skal beslutte, hvilken retning vi vil gå i. Og så skal medlemmerne have langt bedre indsigt i, hvor vi er i arbejdet.

Jeg ønsker, at medlemmerne af vores fagforening oplever, at vejen til de politisk valgte er kortere. Det skal blandt andet ske ved, at bestyrelsen forpligter sig på at gennemføre endnu flere besøg på skolerne, og at medlemmer i flere tilfælde og på forskellig vis inviteres med i ”maskinrummet”, når der skal udvikles politik, strategier og retning. På den måde tror jeg, at vi som forening kan få en endnu stærkere stemme, når der skal tages beslutninger om skolen og medlemmernes arbejdsvilkår. KLF skal være relevante for medlemmerne – hele tiden. Det sker i mine øjne kun ved, at man som medlem oplever, at man har et medejerskab til det arbejde, der pågår.

Den tranformation, hvor medlemmerne er en aktiv del af foreningen, kommer ikke af sig selv. Den skal udvikles gennem en stædig vilje til at skabe demokratisk medlemsinvolvering også på trods af de udfordringer, der følger af disse ambitioner. For ja, vi er mange medlemmer i Københavns Lærerforening, og trods det, at de fleste af os arbejder i den københavnske folkeskole, er også vi meget forskellige. Demokrati kan til tider opleves som en langsommelig og drøj proces, men det er og bliver det sundeste omdrejningspunkt i en forening.

Hvis medlemmerne oplever, at de kan være med til at bidrage, ændre og styrke deres fagforenings arbejde, så bliver tilknytningsforholdet alt andet lige stærkere. Dét har vi i den grad brug for i Københavns Lærerforening, hvor vi kan så meget, men sagtens kan opnå meget mere!

Lad os sammen gøre Københavns Lærerforening til en endnu stærkere fagforening for alle medlemmer.

Du kan læse mere fra mig på nedenstående links og følge mig på de forskellige sociale medier:

www.klfnet.dk

https://www.folkeskolen.dk/brugere/647993/janne-riise-hansen

https://www.facebook.com/janne.riise.hansen/

https://www.instagram.com/jarii_frb/?hl=da

https://www.linkedin.com/in/janne-riise-hansen-3015b388/

https://twitter.com/JanneRiiseH

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.