Skoletjenesten udgav i sidste uge deres årlige katalog med eksterne læringsmiljøer. Der er omkring 300 tilbud. Kig dem igennem her – måske er der noget, der passer til din undervisning?


Hvert år udgiver Skoletjenesten deres katalog over eksterne læringsmiljøer. 2023-udgaven er netop kommet på gaden, og kan du klikke dig igennem cirka 300 tilbud på undervisning, som foregår udenfor skolens matrikel.

Tilbuddene er opdelt i kategorier, hvor du blandt andre finder Kunsthistoriske Museer, Naturfag & Naturvidenskab samt Scenekunst, Musik, Film og Bevægelse. Kataloget er digitalt, så du kan klikke og se nærmere om indholdet og de praktiske informationer.

Du kan blandt andet få undervisning i at tegne portrætter på Thorvaldsens Museum, gå i soldaternes fodspor på Københavns Befæstning eller prøve at være DJ på Musikmuseet. Og flere af tilbuddene i byen er gratis for de københavnske skolebørn.

Som noget nyt i år følger der også to videoer med til katalogudgivelsen. Videoerne fortæller om nogle ting, som er gode at overveje som lærer, forud for undervisning i eksterne miljøer. Den ene handler om, hvordan man som lærer har mulighed for at indtage forskellige roller, når man er til undervisning udenfor skolens mure. Man kan for eksempel være deltagende i undervisningen og gå foran og vise vejen for eleverne. Eller man kan være observerende, træde et skridt tilbage og se sine elever på nogle nye måder.

Den anden video fortæller om, at det også er værd at overveje, hvornår i undervisningsforløbet det giver mening at lægge besøget i det eksterne undervisningsmiljø – i starten, midti eller mod afslutningen.

Du finder selve kataloget her. Videoen om lærerroller ligger her, mens videoen om tidspunktet for dit besøg er her. Kig dig omkring og bliv inspireret.

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.