Den overenskomstaftale for de næste to år, der er blevet indgået mellem de faglige organisationer og arbejdsgiverne på det offentlige område, er blevet godkendt ved en afstemning blandt medlemmerne. Det betyder bl.a. hurtige, markante lønstigninger.

Afstemningen om overenskomstresultatet på det kommunale og regionale område var som en konsekvens af trepartsaftalen med regeringen sammenkædet, så alle faggrupper under FH stemte samlet. Med en stemmeprocent på 66 pct., blev aftalerne godkendt med 87 pct. ja-stemmer. Blandt de medlemmer af Danmarks Lærerforening, som havde afgivet deres stemme, sagde 82 pct. ja til aftalen.

Formanden for Københavns Lærerforening, Katrine Fylking, siger om afstemningsresultatet:

”Jeg er tilfreds med, at så mange valgte at sige ja til aftalen, for jeg mener, at den er udtryk for det bedst opnåelige i den nuværende situation. Først og fremmest er jeg tilfreds med, at vi får ret markante lønstigninger allerede i begyndelse af perioden med virkning fra 1. april. Og hvis lønudviklingen på det private arbejdsmarked udvikler sig helt anderledes end det, vi har aftalt om de offentlige lønninger, er der ekstra forhandling og udmøntning også i slutningen af perioden.”

”En overenskomstaftale er jo altid udtryk for at kompromis, og det skal ikke være nogen hemmelighed, at der også er elementer i aftalen, som jeg er skeptisk overfor. Det bliver vigtigt for mig, at midlerne i den såkaldte kompetencefond bliver et supplement til den kompetenceudvikling af medlemmer, der allerede findes i kommunerne. Der må ikke ske det, at vores OK-midler erstatter kommunernes nuværende udgifter, og det skal vi have skarp opmærksomhed på den kommende periode,” siger Katrine Fylking. ”Og så skal vi have fortsat fokus på de krav, som vi ikke kunne få arbejdsgiverne med på i denne omgang, så vi er klar til at tage dem med til forhandlingsbordet, når der skal forhandles næste gang. Her tænker jeg ikke mindst på krav om lærerstartsordninger for nyuddannede kolleger og forbedrede seniorrettigheder.”

To tredjedele af Danmarks Lærerforenings medlemmer – 67 procent - valgte at afgive deres stemme om overenskomstresultatet denne gang. I Københavns Lærerforening blev stemmeprocenten noget lavere med 49 pct. af de stemmeberettigede medlemmer.

Katrine Fylking siger:

”I København er vi den specielle situation sammenlignet med resten af landet, at en større gruppe på mere end 1000 tjenestemandspensionister også har stemmeret om OK-resultatet. Men da der er mange i den gruppe, som vælger ikke at afgive deres stemme, ender vores stemmeprocent med at se lavere ud end landsgennemsnittet. Blandt de aktive medlemmer af KLF er stemmeprocenten heldigvis markant højere. Vi havde i bestyrelsen besluttet, at KLF giver kage til de arbejdspladser, som har en stemmeprocent på mindst 75. Det er der faktisk hele 17 skoler og andre arbejdspladser, som er oppe på, og det synes jeg er ret flot.”

 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.