En eller anden må påtage sig ansvaret for hurtigt at finde en løsning. Jeg og mine kollegaer på de københavnske specialskoler undrer os. Hvor bliver de lovede coronatest af?

Debatindlægget er udtryk for skribentens egen holdning. Alle kan som udgangspunkt sende debatindlæg til KLFnet.dk's redaktion. Se regler og retningslinjer for debat på KLFnet.dk.

Af Torben Fleckner, lærer og TR-suppleant ved Øresundsskolen

Ikke alle kommunalt ansatte passer arbejdet fra hjemmets skrivebord i disse coronatider. Der er flere som, ikke uden risiko for ufrivilligt at smitte andre eller selv blive smittet, har været fysisk til stede på jobbet hele dette skoleår. Jeg er en af dem.

På de københavnske specialskoler har vi i meget lang tid efterspurgt muligheden for ugentlige coronatest. Derudover har vi ønsket at komme foran i vaccinekøen.

For omkring 14 dage siden så det endelig ud til, at der var fundet en god test-løsning. Alligevel er intet sket. Beklagelser har vi fået, men det kommer der hverken coronatest eller vaccine ud af.

Det er ikke urimeligt at kræve, at en eller anden rækker hånden i vejret – måske på Teams eller Zoom - og påtager sig ansvaret for at få styr på coronatest til os specialskolelærere. Hvis vi samtidig kan få svar på, om der er en mulighed for at blive rykket frem i vaccinekøen, vil det være endnu bedre. Det er nemt at finde os. Vi er nemlig  fysisk til stede på vores arbejde.

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke. Tilmeld dig her.