Du er forhåbentlig i fuld gang med at nyde din velfortjente efterårsferie. Hvis du om lidt skal til at snøre vandreskoene til en tur i skoven, eller bare har kastet dig lige så lang, du er, på sofaen for at slappe heeelt af, så har vi et forslag til dig: Hvad med at forene de afslappende ferieaktiviteter med noget medrivende lyd til hjernecellerne? Vi guider til fem gode podcast fra din fagforening.

Okay, indrømmet. Vi har hverken true crime eller sindsoprivende lyddokumentarer på hylderne i vores podcastarkiv. Men inden du klikker dig langt væk fra denne nyhed, så giv os lige en chance for at præsentere et par af vores egne favoritter.

I Københavns Lærerforening har vi nemlig produceret podcast i flere år. Efterhånden er det blevet til en del udsendelser i flere forskellige genrer.

Vi har både podcasts, der tager fat om aktuelle emner, som har betydning for dit arbejdsliv, og vi har historiske podcasts, der sætter spot på lærernes arbejde gennem tiden.

Der er kort sagt noget for enhver smag.

Alle podcast kan du lytte til via din fortrukne podcast-app eller via links herunder.

Her bringer vi fem gode anbefalinger til din efterårsferie:

#1 Den historiske – Frikvarterets historie

Du har helt sikkert prøvet at være gårdvagt på en regnvåd, kold torsdag. Derfor ved du også, at der kunne være mange andre opgaver, som kunne være mere spændende end at løse konflikter hos de mindste elever, mens kollegerne nyder en varm kop kaffe. Men frikvarteret er en tiltrængt pause, som har lange tråde tilbage i tiden.

Frikvarteret er en pause. Fra undervisningen i hvert fald. Samtidig er det er en forsmag på det virkelige liv. Et livtag med verden udenfor de trygge rammer i klasseværelset. Skolegården er både stedet, hvor der foregår mobning, og stedet hvor man finder sine bedste venner.

Lyt til frikvarterets historie, fortalt på cirka et kvarter, hvor vi spoler helt tilbage til de første tegn på pause i undervisningen.

Link: Frikvarterets historie

#2 For de nyuddannede – De unge lærere 1 og 2

Vi besøger tre lærere og hører deres historie fra den første tid som lærere i folkeskolen. Hvilke udfordringer stod de med, hvordan overvandt de dem, og hvad er det, der gør, at de i dag synes, de har det fedeste job i verden?

Hør blandt andet, hvordan Johan overvandt det faktum, at han følte sig meget ung, da han startede som lærer, hvilken rolle lærerværelset spillede for Nanna i starten af hendes lærerliv, og hvordan den gode læring opstår ifølge Marie.

Link til 1. afsnit

Link til 2. afsnit

#3 Formandens podcast – Samtaler om Skolen

Den mest dugfriske podcast fra vores arkiv er Katrine Fylkings ’Samtaler om Skolen’. Her taler Københavns Lærerforenings formand med lærerne om aktuelle emner. I udsendelsen får lærerne ordet.

På Grøndalsvængets Skole er Søren Villumsen og Marie-Cecilie Rosenmeier lærere. De møder Katrine Fylking til en samtale om inklusion i folkeskolen. Det bliver en ærlig snak om det, der er svært, og om mulige veje til bedre inklusion i skolen. Måske er det noget, du kan nikke genkendende til.

Link: Samtaler om Skolen

#4 I studiet ­– Borgmester: ”København skal have Danmarks dygtigste elever”

Blandt de forskellige genrer af podcastudsendelser, som KLF udgiver, er aktualitetsprogrammet KLFnet Podcaster. Her har vi aktuelle gæster i studiet til en samtale om emner, der fylder i medlemmernes arbejdsliv. I denne udsendelse gæster Københavns børne- og ungdomsborgmester Jakob Næsager studiet. Her fortæller borgmesteren for det hele, hvordan han mener, at de københavnske skoleelever skal blive landets dygtigste.

Link: Borgmester: "Københavns skal have Danmarks dygtigste elever"

#5 Dét der rør sig: Inklusion

Det emne, der uden tvivl fylder mest for lærerne, når KLF spørger dem, er inklusion.

Alt for mange lærere vurderer, at der sidder flere elever i deres klasser, som mistrives. Og lærerne svarer i Danmarks Lærerforenings seneste inklusionsundersøgelse, at de kun sommetider eller aldrig oplever at have god mulighed for at planlægge og gennemføre undervisning, der tilgodeser alle eleverne.

I udsendelsen taler vi med lærere om, hvorfor opgaven er så svær. En ekspert giver børnene en stemme i debatten om inklusion, og i Københavns Lærerforening fortæller næstformand Janne Riise Hansen, hvad fagforeningen vil bruge DLF’s undersøgelse til.

Link: Dét der rør sig: Inklusion

Denne artikel og tilhørende indhold udtrykker ikke nødvendigvis KLF´s synspunkter. Læs mere. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.