I denne single på klfnet.dk udfolder journalist Jennifer Jensen stemningen på de traditionsrige sommerkolonier, der i mere end 100 år har sendt københavnske skoleelever på kolonier fordelt over hele Danmark. Det er blevet til en flot nutidsfortælling med fine tilbageblik på koloniernes historie.

 

Det er et kæmpe menageri, der hvert år sættes i gang, når alle skoleelever i København modtager den velkendte kolonifolder, hvor de sammen med deres forældre kan afkrydse listen over ferietilbud for den kommende sommer.

Op mod 4000 københavnerbørn var sidste år afsted på koloni med Københavns Lærerforenings Kolonier. Det betyder travlhed på kolonikontoret, hvor der hvert år skal forvaltes mere end 700 midlertidige ansættelser af lærere, pædagoger og studerende.

I skolesommerferien drager det ene forventningsfulde hold efter det andet afsted til de 29 kolonier rundt om i landet fra Bornholm til Blokhus.

Sidste sommer havde nogle af holdene en ekstra gæst med. Journalist Jennifer Jensen havde pakket tasken med sin computer, kamera, stativ og lydoptager for at kunne dokumentere sommerferielivet for de københavnske folkeskolelærere og elever, der sammen drager afsted på ferie – hvad enten det er på aktiv idrætskoloni, afslappende feriekoloni eller med et særligt mål for øje på Tab og Vind kolonien, hvor kost og motion er omdrejningspunktet. Det er der nu kommet singlen ’På sommerkoloni’ ud af. 

LÆS SINGLEN: PÅ SOMMERKOLONI

”Jeg synes, det er vigtigt at fortælle, hvor stor en rolle kolonierne spiller for børnene. Hvor stor en forskel det gør for dem! Der er alle typer med på en koloni - lige fra dem, der ikke får andre ferier end denne af økonomiske årsager, til børn af travle karriereforældre, som virkelig nød at komme afsted med frie rammer og masser af positiv opmærksomhed”, fortæller Jennifer Jensen. 

Få nyheder fra KLFnet.dk i din indbakke.
Tilmeld dig her.